Categories
Uncategorized

Για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου

Μια απόπειρα να κρατηθεί ένα αρχείο σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου, που βρίσκεται προφυλακισμένος απ’ τις 18 Αυγούστου, βάσει κατηγοριών τις οποίες αρνείται, σχετικά με τη γνωστή υπόθεση της ληστείας της Αγροτικής Τράπεζας στην Πάρο, κατά τη διαφυγή των ληστών απ’ την οποία, ένας οδηγός ταξί προσπάθησε να τους “συλλάβει” και πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Το κατηγορητήριο, σερβιρισμένο από τα ΜΜΕ και μαγειρεμένο κάπου ακόμη βρωμερότερα, είναι πασπαλισμένο με διάφορες νοστιμιές του ποινικού κώδικα, από “αντίσταση κατά της αρχής” μέχρι συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Περιέργως η διατήρηση ιστολογίου έμεινε ατιμώρητη.

Για επικοινωνία: Αναστάσιος Θεοφίλου, Φυλακές Δομοκού, ΤΚ 35010

27/08/2012 – Επιστολή πρώτη:  Ημερολόγιο της επιχείρησης ¨Angela Davis¨ – Α. Κ. Θεοφίλου

22/09/2012 – Κειμενο αλληλεγγύης στον Αναστάσιο Θεοφίλου – Πολύκαρπος Γεωργιάδης

04/10/2012 – Επιστολή δεύτερη: Δυο σημειώσεις... – Α. Κ. Θεοφίλου

22/03/2013 – Σχετικά με τις αποδράσεις από τις φυλακές – Α. Κ. Θεοφίλου

09/06/2013 – Τί είναι το φυλακο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Angela Davis (μτφ. Α. Κ. Θεοφίλου)

10/06/2013 – Για τη σύλληψη και την αναβολή της δίκης του Τάσου – Εφ. “Κόντρα”

16/08/2013 – Ο αγώνας των κρατουμένων στην Καλιφόρνια και η εξέλιξη της ποινικής καταστολής στην Ελλάδα – Ρ. Συριανός-Α. Κ. Θεοφίλου

05/10/2013 – Για την αντιφασιστική πορεία – Ρ. Συριανός-Α. Κ. Θεοφίλου

29/10/2013 – Συνέντευξη του Τάσου στο OmniaTV για την υπόθεση

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4idZKGo2zRQ[/youtube]

04/11/2013 – Κείμενο του Τάσου εν όψει της δίκης του

Τα πιο σοβαρά ως τώρα στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές εναντίον του συντρόφου

 

 

 

7 replies on “Για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου”

Ένα απόσπασμα απ’ το “2 σημειώσεις”. Το αναδημοσιεύω κι εδώ για αναφορά, ειδικά όσον αφορά το πρώτο κομμάτι του, θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον.

“Στην παρούσα φάση “ανάπτυξης” του καπιταλισμού, η εργασία δεν είναι ούτε δικαίωμα ούτε εκβιασμός. Είναι προνόμιο. Η μόνη διέξοδος των αποκλεισμένων από τον υλικό και πνευματικό πλούτο της κοινωνίας του Κεφαλαίου, προκείμενου να επιβιώσουν, είναι το “έγκλημα”. Και το έγκλημα έχει πολλές διαστάσεις, πολλές ερμηνείες και πολλές εκδοχές. Σε πείσμα των μιντιακών ερμηνειών δεν πρέπει να παραδεχτούμε το νόμο ως το όριο μεταξύ ηθικού και ανήθικού. Καλού και κακού. Δίκαιου και άδικου. Ούτε φυσικά με απλοϊκή αφέλεια να του αλλάξουμε το πρόσημο χρησιμοποιώντας το ως το όριο μεταξύ επαναστατικού και μη επαναστατικού.

Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα ψύχραιμα, πέρα από ηθικισμούς και ρομαντισμούς, ως μία ακόμα κοινωνική δραστηριότητα που τα επιμέρους χαρακτηριστικά της καθορίζουν τη σημασία της. Με άλλα λόγια, ως γνώμονας της κριτικής μας πρέπει να μπει το αν μια δραστηριότητα, παράνομη ή νόμιμη -δεν μας αφορά-, εξυπηρετεί είτε τα προσωπικά συμφέροντα ατόμων της τάξης μας, είτε το σχέδιο της χειραφέτησης της τάξης μας από την τάξη των κατόχων και των διαχειριστών του Κεφαλαίου. Της τάξης, δηλαδή, που (δεν) αρκείται πια στο να αρπάζει με ληστρικούς όρους το μοναδικό μας εμπόρευμα, την εργατική μας δύναμη, αλλά ακόμα χειρότερα μας στερεί πλέον την ίδια δυνατότητα της πώλησης του.

[…]

Γεια!Θέλω να ενημερώσω πως από τις 11/11/12 λειτουργεί το Blog “Υστερόγραφα μιας σκευωρίας”, με ηλεκτρονική διεύθυνση: http://astop.espivblogs.net.
Το blog αυτό θα φιλοξενεί κείμενα που αφορούν την υπόθεση του και κυρίως κείμενα που στοχεύουν σε μία, όσο είναι δυνατόν, διεξοδικότερη περιγραφή της συνθήκης του εγκλεισμού.
Blog που κατά μια έννοια αποτελεί συνέχεια του blog “παρανουαρικό” και λόγω “αδυναμίας” ανανέωσής του από τον συγγραφέα, αναλάβαμε εμείς τη διαχείριση και την προβολή των κειμένων αυτού..
Υ.Σ. Η μετάφραση των κειμένων αυτών και σ’ άλλες γλώσσες,ει δυνατόν, είναι επιθυμητή..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *