Τώρα και στο Hollywood – 27/07/2011

Αναβολή, ματαίωση της γιορτής, και βία. Όπως και στην περίπτωση του  Βανκούβερ, συνθέτουν τις κοινοτοπίες για το ξέσπασμα μιας εξέγερσης στην εποχή της ακύρωσης της καταναλωτικής-θεαματικής υπόσχεσης.


Πηγή: Guardian

Όταν ο καλιφορνέζος DJ Kaskade καλούσε μέσω twitter το κοινό να στήσει ένα αυτοσχέδιο πάρτυ στον δρόμο έξω απ’ την πρεμιέρα μιας νέας ταινίας για την κουλτούρα της χορευτικής μουσικής, μάλλον δεν υπολόγιζε ότι θα ξεκινούσαν επεισόδια. [σημ. απ’ το “Let’s see if the magic of social networking will work today” ο τυπάκος αφού κατάφερε να μαζέψει δωρεάν κομπάρσους για το event του, όταν είδε την αντίδρασή τους μόλις έμαθαν ότι δεν θα μπορούσαν να εισέλθουν παρά μόνο να “μοιραστούν την χαρά” έξω απ’ το θέατρο, έφτασε στα πολύ λιγότερο cool: “EVERYONE NEEDS TO GO HOME NOW! I DON’T WANT THIS TO REFLECT BADLY ON EDM OR WHAT WE ARE ABOUT. BE RESPECTFUL AND CHILL OUT!!!”]. Κι όμως αυτό συνέβη έξω απ’ το περίφημο κινέζικο θέατρο Grauman στη Hollywood Boulevard χθες βράδυ, αφότου χιλιάδες νέων συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν την πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ Electric Daisy Carnival Experience.

Η αστυνομία τους Λος Άντζελες παρενέβη με πλήρη ανάρτηση και ελαστικά πυρά (“beanbags”), καθώς οι εκκλήσεις της για διάλυση του πλήθους δεν έγιναν σεβαστές. Η αστυνομία τελικά έκλεισε τη Hollywood Boulevard μεταξύ των οδών Ηighland και Οrange, προκαλώντας μαζική συμφόρηση στις λεωφόρους Ηighland, Hollywood και 101 freeway.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KTLA του Λος Άντζελες, νεολαίοι συγκρούστηκαν, πέταξαν μπουκάλια στους αστυνομικούς και πυρπόλησαν ένα περιπολικό. Ένα βίντεο στο YouTube δείχνει σκηνές απ’ τα επεισόδια, μετά από πυροβολισμό της αστυνομίας.

Η Erika Raney, διευθύντρια επικοινωνιών της Insomniac, διοργανώτριας του Εlectric Daisy Carnival, δήλωσε: “Είμαστε απογοητευμένοι που μια μικρή ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να αμαυρώσει μια ιδιωτική προβολή ντοκυμαντέρ όπως του Electric Daisy Carnival Experience, και ευγνώμονες προς την αστυνομία (LAPD) για την γρήγορη αποκατάσταση της τάξης”.

Το ντοκυμαντέρ Electric Daisy Carnival Experience καταγράφει το ετήσιο Electric Daisy Carnival, που διεξάγεται το τελευταίο σαββατοκύριακο κάθε Ιούνη. Οι φετινές εκδηλώσεις δέχθηκαν πάνω από 215.000 επισκέπτες στο Λας Βέγκας, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ εκτός Ευρώπης.

Ένα βίντεο: http://yfrog.com/ncmovz

Απολογισμός της βραδιάς: 2 συλλήψεις, τρία περιπολικά σπασμένα.

css.php