Categories
Uncategorized

Τα καλύτερα νέα του Μήνα

20 Νοέμβρη 2009

Σαν φθινοπωρινή βροχή…

Καβάλα: Στα πλαίσια του κύματος μαθητικών καταλήψεων που επανεμφανίζεται με σχεδόν ετήσια περιοδικότητα τα τελευταία χρόνια, αμφισβητώντας την εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και επανοικειοποιούμενοι προσωρινά τους σχολικούς χώρους, οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καβάλας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολίο τους, χωρίς αιτήματα. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό το σοκ για όλους τους απολογητές του διαλόγου, δε δίστασαν να διώξουν από πάνω και τους δημοσιογράφους που πλησίασαν το σχολείο τους, βρίζοντάς τους και κραδαίνοντας αλυσίδες! Πάντα τέτοια… (Η κατάληψη έληξε “αφανώς” μετά από πιέσεις στις οικογένειες των παιδιών).

Πηγή: http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/11/21-2009-1813-7-kavalanet.html

6Δεκέμβρη 2009

έξω αντιεξέγερση, μέσα αντίσταση

Εμείς, κρατούμενοι της Β’ πτέρυγας της φυλακής Λάρισας απέχουμε σήμερα από το συσσίτιο για να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου και να εκφράσουμε την αντίδραση μας στις κρατικές δολοφονίες και εξευτελισμούς, στην καθημερινή τρομοκράτηση της ζωής όλων μας…
Γιατί ο αγώνας για ελευθερία και αξιοπρέπεια δε φυλακίζεται ούτε καταστέλλεται!
Κυριακή, 6-12-2009. -κρατούμενοι της Β’ πτέρυγας φυλακής Λάρισας
Στην αποχή συσσιτίου συμμετείχαν επίσης οι κρατούμενοι των φυλακών:
Αλικαρνασσός, Άμφισσα, Αυλώνα, Βόλος, Γιάννενα, Γρεβενά, Διαβατά (ισόγειο και Α πτέρυγα), Δομοκός, Θήβα, Κέρκυρα (Γ, Δ, Η και Θ πτέρυγες), Κομοτηνή, Κορυδαλλός (Γ και Δ πτέρυγες), Κως, Λάρισα (Β πτέρυγα), Μαλανδρίνο, Ναύπλιο, Νεάπολη, Πάτρα (Β και Γ πτέρυγες), Τρίκαλα, Χαλκίδα, Χανιά, Χίος

28 Γενάρη 2010

ο κοινωνικός αυτοματισμός σε κρίση

Χωρίς να μπούμε στην ουσία της κρίσης στον αγροτικό τομέα, καθότι δεν είναι σκοπός της σελίδας αυτός, αυτόν τον μήνα, το respect πάει στους αδέσμευτους αγρότες των μπλόκων και ιδιαίτερα τους έλληνες και βούλγαρους που κλείνουν από σήμερα από δυο μεριές τα σύνορα στον Προμαχώνα. Κι αυτό έχοντας απέναντί τους το σύνολο των ΜΜΕ και του “εμπορικού κόσμου” των μαγαζατόρων, αλλά κι ένα επιπλέον κράτος-απεργοσπάστη: τη Βουλγαρία (πιέσεις στο ελλ. κράτος για αποζημιώσεις αλλά και στην Ε.Ε. για παρέμβαση ώστε να καταλυθούν τα μπλόκα!). Εύφημος μνεία αρμόζει -εκτός απο κείνους τους Χαλκιδικιώτες που πέρασαν μες απ’ το μπλόκο των ΜΑΤ με τα τρακτέρ στην Ν. Τρίγλια!) στους αγρότες του Προμαχώνα, για τον υψηλό βαθμό επινοητικότητας και αυτονομίας του αγώνα τους: για πρώτη φορά λοιπόν έχουμε μπλόκα σιδηροδρόμων (έχει σημασία ότι κάτι τέτοιο έγινε αφενός μεν χωρίς καμιά συνεννόηση με τις αρχές αλλα και λόγω κοινωνικότητας και όρων του συγκεκριμένου αγώνα χωρίς να ξεδιπλωθεί μια συντριπτική αντεπίθεση του κράτους, όπως είχε γίνει στην περίπτωση των γάλλων σαμποτέρ πρόπερσι), καθώς και κινήσεις όπως ολιγόωρα ανοίγματα των συνόρων για ευπαθή προϊόντα κι ανθρωπιστικούς λόγους, λαϊκά γλέντια στα μπλόκα, μοιράσματα προϊόντων, αλλά και κάλυψη των πινακίδων μετά από απειλές της εισαγγελείας… Όσον αφορά την αυτονομία του αγώνα αυτή τη στιγμή, αρκεί να πούμε πως ο παραγκωνισμός των κομματικών έγινε εύκολα αντιληπτός ως “ανυπαρξία κεντρικής γραμμής” και ανεξαρτησίας του κάθε μπλόκου. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως η στάση τους αφενός μεν απέναντι στην ελλ. κυβέρνηση (αποχή από το διάλογο-παρωδία, για την οποία οι Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι Σερρών κέρδισαν τον τιμητικό για κάθε αγωνιζόμενο, χαρακτηρισμό προβοκάτορες από την αρμόδια υπουργό, την οποία στη συνέχεια κάλεσαν να τους επισκεφτεί αυτή για τον όποιο διάλογο) κίνηση εξαιρετικής συμβολικής σημασίας για την νέα αντίληψη απέναντι στο κράτος, όπως μαρτυρά και το ανάλογο κάλεσμα του βούλγαρου πρωθυπουργού στα μπλόκα: η διαπραγμάτευση δηλαδή με την άλλη πλευρά έγινε “πρόσωπο με πρόσωπο” όπως ζήτησαν οι ίδιοι, κι όχι μέσω της διαμεσολάβησης του κράτους/κυβέρνησης-κηδεμόνα (ούτως ή άλλως χρεωκοπημένου και δεσμευμένου στην ευρωπαϊκή προοπτική εκμηδένισης των σημερινών αγροτών στο βωμό της βιομηχανικής γεωργίας) που τίθεται εκ των πραγμάτων απεναντι. Κι αυτό το απέναντι πραγματώνεται με πλήθος γνωστών και άγνωστων επιθέσεων, από ο ξαμόλυμα κρατικοδίαιτων στρατών δημοσιογράφων ενάντια σε κάθε κινητοποίηση μέχρι και τις επιθέσεις ακόμα και με μολότοφ εναντίων μπλόκων. Οι αγρότες φαίνεται να μη μασάνε πάντως. Στο κάτω κάτω, αυτοί παράγουν τον όποιο πλούτο αυτής της χώρας, κι αυτοί θα έχουν την τελευταία λέξη.
Και κάτι ακόμα, αν και δεν έχει (άμεση) σχέση με το περιεχόμενο της σελίδας, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή: Στα μίντια πέρασε στα ψιλά γράμματα ως ένα ακόμη “φιάσκο” της αστυνομίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται παρά για έναν επίσημο κρατικό μηχανισμό δημιουργίας προβοκατσιών. Ονομάζεται Ειδική Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων της Αστυνομίας και στις 24/12 πραγματοποίησε το πρώτο της(;) χτύπημα στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, βουτώντας μια μοτοσικλέτα κάτω απ’ την μύτη των φρουρών. Το νου μας λοιπόν.

6 Φλεβάρη 2010

το κράτος, οι παρα-κρατικοί, και το κουμάντο του δημόσιου χώρου

Η κατάληψη, και υπεράσπιση από τους φασίστες, του δημόσιου χώρου στα Προπύλαια αποκτά εξαιρετική αξία ακόμη κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα: τους τελευταίους μήνες ένα κομμάτι της Αριστεράς -με πρόσχημα την φασιστική απειλή- καταβάλλει εντελώς συνειδητά μεθοδικές προσπάθειες να καθιερώσει και να νομιμοποιήσει κοινωνικά την αστυνομία ως ρυθμιστή του δημόσιου χώρου και κατ’ επέκταση του δημόσιου λόγου. Υπάρχει ένα τεράστιο άλμα απ’ το να βγαίνει κανείς στα κανάλια για να κλαψούρισει για την φασιστική απειλή, μέχρι το να προσκαλεί ανοιχτά και επίσημα τις δυνάμεις καταστολής στους δρόμους και στις διαδηλώσεις, ώστε να τον προφυλάξουν απ’ τους φασίστες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο: Αφενός συντείνουν στην φασιστική προπαγάνδα παρουσιάζοντας τον φασισμό ως “διωκώμενο” “εχθρό” του δημοκρατικού κράτους, αλλά κυρίως στο προφίλ του δημοκρατικού κράτους ως “ουδέτερου μεσολαβητή” ή ακόμα και φύλακα απ’ τον φασισμό (στην περίπτωση της Ελλάδας, εγχείρημα τόσο γελοίο που μόνο αυτοί θα μπορούσαν να το αναλάβουν), κι αφετέρου καλλιεργούν την ηττοπάθεια και την ανάθεση στο κράτος ως ενδεδειγμένη στάση αγώνα.

Η πολιτική τους αυτή έχει συγκεκριμένο ιστορικό προηγούμενο, με κύριο σημείο εφαρμογής την Αγγλία, και η τάξη μας έχει πληρώσει κι ακόμα πληρώνει ακριβά. Η άφιξη των βρετανών επιτελών του υπ. προ.πο. και η εφαρμογή χαρακτηριστικών κατασταλτικών μεθόδων στα Εξάρχεια και σε διαδηλώσεις υποδεικνύουν ότι η πρόσκληση που απευθύνουν οι αντιρατσιστές μας στον υπουργό δύσκολα θα μείνει ανεκμετάλλευτη. Τρόπος να εκμηδενίσουμε τις καταστροφικές, για την προλεταριακή χρήση του δημόσιου χώρου, συνέπειες υπάρχουν: Η άμεση και πρακτική απομόνωση, αν όχι ανοιχτή αποκήρυξη, των συγκεκριμένων πρακτικών και των φορέων τους. Ως γνωστόν, η διαπραγματευτική αξία τους έγκειται στο βαθμό που μπορούν να παρουσιάζονται ως εκφραστές ενός ευρύτερου χώρου. Ασφαλώς, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες κατηγορίες για αντισυντροφική στάση, που ακόμα αφήνει έκθετους στους φασίστες το συγκεκριμένο κομμάτι του “κινήματος”. Είμαστε βέβαιοι όμως, πως στους συντρόφους μας δε συγκαταλέγονται αυτοί που στρώνουν το χαλί της αστυνομίας. Στα τέλη του μήνα και με αφορμή την απόλυση στις εκδόσεις Άγρα για την οποία σε μεγάλο μέρος της δε θα καταφέρει να πάρει μια σαφή θέση, η αποσύνθεση στο χώρο αυτής της μισο-χωμένης στα κρατικά πόστα Αριστεράς θα γίνει ακόμα πιο εμφανής. Οφείλουμε να την καλωσορίσουμε σε συνδυασμό με την έντονη ανεξαρτησία του κινήματος απ’ τις παραδοσιακές δομές της, μετά τον Δεκέμβρη όπως εκδηλώθηκε και στην απεργία της 24/2.

5 Μάρτη 2010

Απρίλης 2010

Η συναίνεση γκρεμίζεται από πάνω. Η σύνεση -των απο κάτω- δε θ’ αργήσει…

Μάης 2010

Τουλάχιστον δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα μπορούσε

Κλικ εδώ για να διαβάσετε το μοναδικό κείμενο στο νετ που ΔΕΝ θα βρείτε στο κεντρικό του ιντυμίντια για τα γεγονότα της 5/5.

Ιούνης 2010

καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται…

Το γιατρικό για όλα τα προβλήματα του Κράτους μετράει τις πληγές του, στο επίπεδο που έχει ορίσει το ίδιο ως κεντρικό σημείο της ταξικής σύγκρουσης απ’ τον Δεκέμβρη κι έπειτα, και που αναμένεται να εστιάσει ακόμα περισσότερο όσο εξελίσσεται η καπιταλιστική κρίση. 4/6: Δεκάδες κάτοικοι παίρνουν στο κυνήγι μπάτσους που εισέβαλαν στα Ανώγεια, με αφορμή γλέντι -μετά μπαλωθιών- σε σπίτι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον οικοδεσπότη κι άλλους 6 συγχωριανούς τους να διαφύγουν τη σύλληψη. 29/6 συλλογική απόδραση κρατουμένων από το ΑΤ Νέου Κόσμου. 29/6 επίσης: Μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές συμμορίες στη γενική απεργία, και εποικοδομητικές δράσεις στο προσωρινά απελευθερωμένο έδαφος, όπως απαλλοτριώσεις σουπερ-μάρκετ και πρακτική απαγόρευση της εθνικιστικής σύγχυσης στην πορεία.

Ιούλης 2010

κι αφού καταλαγιάσει ο αχός, δεν μένει παρά ν αρχίσει η λεηλασία

Κι αφού δεν κερδίζουμε (ως τάξη τέλος πάντων): μετά και την ήττα της απεργίας των ιδιοκτητών-φορτηγατζήδων (οι οποίοι πήγαν άπατοι και άκλαυτοι, εξαργυρώνοντας εν μέρει και την περιφρόνησή τους σε απεργίες αγροτών κ.α.), ένα-ένα τα κομμάτια της τάξης που σε παλιότερους κοινωνικούς συσχετισμούς είχαν ανελιχθεί πετυχαίνοντας το ένα ή το άλλο προνόμιο (βλ. “συντεχνίες”, “ρετιρέ” και λοιποί “βολεμένοι” που δε δουλεύουν ακόμα για 5 κατοστάρικα μαύρα), θα κληθούν ένα-ένα προς ρευστοποίηση. Υπάρχει άραγε αλληλεγγύη μεταξύ μικροαστών; Μένει ν’ αποδειχτεί. Προς το παρόν, μια ωραία κίνηση με παιγνιώδη άποψη για την νομιμότητα εν καιρώ καπιταλιστικής κρίσης, υπερσυσσώρευσης σε κάθε πεδίο και τα ρέστα:

“Μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία τους […] οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας […] ανακοίνωσαν ότι θα τηρήσουν αυστηρά τους κανονισμούς ασφαλείας για τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου. […] Αυτό όμως θα επιφέρει αναστάτωση στο πρόγραμμα των πτήσεων τα αεροπορικών εταιριών, δεδομένου ότι το καλοκαίρι η κίνηση είναι μεγαλύτερη.  […] Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, σε πάνω από 120 πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημειώθηκαν καθυστερήσεις ενώ τουλάχιστον τρεις ακυρώθηκαν […] Στην Κύπρο, συνολικά 400 πτήσεις έχουν επηρεαστεί […] Τελικά, οι ελεγκτές ανέστειλαν την απεργία του Σαββάτου καθώς λύθηκε το θέμα με την ανάκληση των θερινών αδειών τους.

Εκ μέρους του κοινωνικού αυτοματισμού τοποθετήθηκε […] ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέας Ανδρεάδης, λέγοντας […]  η στιγμή είναι ακατάλληλη […] ουσιαστικά στρέφεται κατά της Ελλάδας και συμβάλλει αφού για μια ακόμη φορά η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα διεθνή ΜΜΕ με αρνητικές ειδήσεις. Οι ανταγωνιστές μας περιμένουν στη γωνία, δήλωσε με νόημα και τόνισε ότι τη στιγμή που η Τουρκία σημειώνει αύξηση 20%, εμείς θα έχουμε πτώση εσόδων 10% για φέτος.

Αύγουστος 2010

Αυτό. Οπωσδήποτε αυτό.

Σεπτέμβρης 2010

“…δεκατρείς κρατούμενοι του Α. Τ. Ομονοίας προφασίστηκαν αιφνίδιο πρόβλημα υγείας και ζητούσαν την άμεση μεταφορά τους σε νοσοκομεία, γι’ αυτό και οι δυο ειδικοί φρουροί που είχαν βάρδια την ώρα εκείνη στα κρατητήρια, άνοιξαν την πόρτα[…] Κατάφεραν να διαφύγουν συνολικά επτά, εκ των οποίων τέσσερις Παλαιστίνιοι, δύο Ιρακινοί και ένας Αφγανός, οι οποίοι αναζητούνται. -Καλή λευτεριά!

Οκτώβρης 2010

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες των Χανίων. [candia alternativa] [trolls]. Κι οι γονείς ήταν εντάξει [candia].

Νοέμβρης 2010

Respect: στους Τσιγγάνους των Διαβατών [εργαλείο] και της Ταμπακαριάς Μεσολογγίου (άσυλο κοινωνικό!) [http://lepantotv.com/lepanto/?p=680]

Δεκέμβρης 2010

Οβριόκαστρο – Κερατέα

…με κινητικότητα κι ασφάλεια (αφήνοντας όσο λιγότερους στόχους γίνεται στον εχθρό), χρόνο και στρατηγική (την ιδέα της μετατροπής κάθε υποκειμενικής επιφύλαξης σε φιλικότητα), η νίκη δεν μπορεί παρά να είναι των ανταρτών, μιας κι όλοι οι αλγεβρικοί παράγοντες είναι τελικά αποφασιστικοί, κι εναντίον τους κάθε εκσυγχρονισμός των μέσων ή της μορφής πολέμου είναι τελικά μάταιος. – Wu Ming 1

Γενάρης 2011

Οι Τσιγγάνοι του Μενιδιού, που δεν έσκυψαν το κεφάλι μπρος στο licence to kill των μπασιτζήδων της ελληνικής δημοκρατίας, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της οποίας καλό είναι να μην πολυκυκλοφορεί, καθώς και οι Κερατιώτες που συνεχίζουν να χαρίζουν χαμόγελα:)

Φλεβάρης 2011

Να τους δω να τρέχουν
Να τους δω να τρέχουν

“Προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα για τις επιθέσεις-φραστικές και άλλες ακόμα χειρότερης μορφής- εναντίον πολιτικών, ειδικά κάποιων που φαίνεται να είναι στο στόχαστρο και να αποτελούν «κόκκινο πανί». Προβληματισμός, τόσο στον πολιτικό κόσμο, όσο βέβαια κατ επέκταση και σε διοργανωτές διαφόρων εκδηλώσεων με προσκεκλημένους τους πολιτικούς αυτούς ειδικά. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η φραστική επίθεση στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεοδ Πάγκαλο  από Έλληνες φοιτητές στη Γαλλία, στο Παρίσι.”

Πηγή: http://www.daypress.gr/index.aspx?aid=3738&cid=19

“«Θα μας πάρουν με τις πέτρες» είχε πει πριν από μήνες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά οι πολίτες φαίνεται ότι διαφωνούν ακόμα και σε αυτό. Προτιμούν τα γιαούρτια και τα αυγά. Έτσι μετά τις επιθέσεις με πλαστικά μπουκάλια στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, και τις φραστικές επιθέσεις κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπα, επεισόδιο σημειώθηκε και σε βάρος του υφυπουργού εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου. Η επίθεση κατά του κ. Κεγκέρογλου έγινε στην Πάτρα, όταν ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στην Αγορά Αργύρη, όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο κ. Κεγκέρογλου. Με την εμφάνιση του υφυπουργού οι νεαροί άρχισαν να εκτοξεύουν γιαούρτια και αυγά προς το μέρος του. Οι νεαροί αποχώρησαν μόνο όταν εμφανίστηκαν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις.”

Πηγή: http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis/epikairotita/ksekinisan-ta-giaourtomata-se-ipourgous.html

Μάρτης 2011

Προς ένα άνοιγμα της κυνηγετικής περιόδου: Προεόρτια

25 Μαρτίου και στη Σύρο, στο ίδιο πνεύμα όπως και αλλού, οι μαθητές “Έστρεψαν τα κεφάλια τους προς τους συμμαθητές τους που δεν συμμετείχαν στην παρέλαση και το άγαλμα του ήρωα της επανάστασης Ανδρέα Μιαούλη και όχι προς την εξέδρα των επισήμων απαξιώνοντας έτσι την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις“. Must see: youtube

Απρίλης 2011

Αντιμέτρα…

Μάης 2011

“Να μην υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα, διότι δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε κανένα  πολιτικό σύστημα. Να γίνεται συζήτηση περί δημοκρατίας και να δημιουργούμε. Οι ομάδες εργασίας να προκαλέσουν συνθήκες νέες. “Δεν ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε απέναντι σε ό,τι γίνεται αλλά να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας”. Χρειάζεται αυτοοργάνωση & ανάληψη προσωπικής ευθύνης.” – από τα πρακτικά της ανοιχτής συνέλευσης Λευκού Πύργου

Ιούνης 2011

Again and again until the land is ours...

Ιούλης 2011

ούτε με ΕΛΕ ούτε με το ΚΝΑΤΟ, ζήτω το παγκόσμιο κουκουλοφοριάτο

ιδέες και λύσεις για άμεση προλεταριακή άρνηση του χρέους

Αύγουστος 2011

Σεπτέμβρης 2011

Οκτώβρης 2011

Καλά νέα γιόκ. Νιέμα. Ρίχτε μια ματιά εδώ πάντως, να κάνετε στομάχι απ’ τα γέλια.

 

 

9 replies on “Τα καλύτερα νέα του Μήνα”

ΓΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟ!

Τσαμπατζής και πιστολέρο, έστειλε στο νοσοκομείο έναν ελεγκτή της ΕΘΕΛ, στο Κερατσίνι.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη γραμμή “843” της ΕΘΕΛ , που πραγματοποιούσε το δρομολογιο Πειραιάς – Πέραμα.

Το όχημα είχε σταματήσει στη στάση, στη συμβολή της Γρ. Λαμπράκη με τη Δημοκρατίας. Εκεί, επιβιβάστηκε ένας ελεγκτης της ΕΘΕΛ ο οποίος ζήτησε από τους επιβάτες, τα εισιτήριά τους.

Κάποιος όμως από τους επιβαίνοντες, ο οποίος δεν είχε εισιτήριο, αρνήθηκε τον έλεγχο και κουβέντα στην κουβέντα έβγαλε ένα αεροβόλο και πυροβόλησε δύο φορές τον εμβρόντητο ελεγκτή !

Στο πανδαιμόνιο που επικράτησε ο δράστης πρόλαβε να διαφύγει, ενώ ο άτυχος ελεγκτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος !

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=360145&cid=4

Αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο για τυπική παράβαση σε ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων, για τον οποίο μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο τοπικός Τύπος της Πάτρας έγραψε ότι έκανε δώρο την επισκευή δύο περιπολικών της αστυνομίας.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου το έκανε αυτό γνωρίζοντας το πρόβλημα με την έλλειψη κονδυλίων από το υπουργείο, γεγονός που έχει ακινητοποιήσει πάνω από επτά οχήματα των τοπικών διωκτικών αρχών. Ο ίδιος λοιπόν είχε φτιάξει τα χαλασμένα αυτοκίνητα (μέχρι και ανταλλακτικά έβαλε δίχως να τα χρεώσει) και δεν πήρε ευρώ επειδή γνώριζε ότι οι αστυνομικοί θα πλήρωναν με έρανο που είχαν κάνει μεταξύ τους. Πού να φανταζόταν όμως ότι μερικές ημέρες αργότερα θα γινόταν ένας έλεγχος στο μαγαζί του από αστυνομικούς οι οποίοι θα του έκοβαν πρόστιμο.

Πηγή: dete.gr

harharharharhaharhrah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *