Categories
Uncategorized

Για τους 9 του MOVE

Για τους 9 του MOVE

Πηγή: http://www.spiritoffreedom.org.uk/
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.onamove.com/

Για επικοινωνία με το MOVE:

MOVE
P.O. Box 19709
Philadelphia, PA 19143
610-499-0979.
onamovellja@aol.com
Η μπροσούρα “20 Years on the Move” [ PDF ] [ Text ]

Οι 9 του MOVE είναι 9 αθώοι άνδρες και γυναίκες, φυλακισμένοι από το 1979, μετά από μια μαζική επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία του MOVE στο Powerton Village της Philadelphia (7 χρόνια πριν το κράτος αποφασίσει τελικά να τα βομβαρδίσει, δολοφονώντας επι τόπου 11 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 5 παιδιών)

Το πιστεύω του MOVE είναι η ζωή. Τα μέλη του MOVE ακολουθούν τις διδασκαλίες του John Africa. Τα μέλη του MOVE έχουν μια ακλόνητη πίστη στις ιδέες τους. Αυτή η δέσμευση τους ενώνει, τους δίνει δύναμη, τους κάνει μια οικογένεια, παρά τα χρόνια εξωτερικά προβλήματα.

Στις 8 Αυγούστου του 1978, έλαβε χώρα μια στρατιωτική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος της Philadelphia, υπό τη διεύθυνση του δημάρχου Frank Rizzo. Ήταν το αποκορύφωμα πολλών ετών αστυνομικής βίας ενάντια στο MOVE, ενώ η φήμη του Rizzo για το ρατσισμό του και την κατάχρηση εξουσίας εναντίον των πολιτών είναι μνημειώδης.

Στη διάρκεια της επίθεσης, χρησιμοποιήθηκε βαρύς εξοπλισμός προκειμένου να γκρεμιστούν τα οδοφράγματα γύρω από το σπίτι, και η αστυνομία εισέβαλε, ενώ μονάδες των SWAT είχαν αποκλείσει κάθε πιθανή έξοδο. Τα μέλη του MOVE υποχώρησαν προς το υπόγειο, το οποίο οι μπάτσοι πλημμύρισαν με αντλίες νερού. Καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε, τα μέλη του MOVE κρατούσαν τα παιδιά και τα σκυλιά του σπιτιού πάνω από το νερό.

Ξαφνικά η αστυνομία άνοιξε πυρ και γάζωσε με σφαίρες ολόκληρη την περιοχή. Ο αστυφύλακας James Ramp χτυπήθηκε από μια σφαίρα και πέθανε.

Οι ενήλικες του MOVE βγήκαν από το σπίτι κρατώντας τα παιδιά τους στα χέρια μέσα από σύννεφα δακρυγόνων και συνελήφθησαν αμέσως. Κανείς τους δεν πυροβόλησε και κανένας δεν είχε όπλα στην κατοχή του. Όλοι τους χτυπήθηκαν και βασανίστηκαν. Ακόμα και οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν το βίαιο ξυλοδαρμό του Delbert Africa από τους αστυνομικούς. (Τρεις από τους τέσσερεις αστυνομικούς παραπέμφθηκαν σε δίκη και αθωώθηκαν παρά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία). Ο Δήμος ανέλαβε να γκρεμίσει και να εξαλείψει τα ερείπια του σπιτιού την ίδια μέρα, καταστρέφοντας κάθε αποδεικτικό στοιχείο.

Οι 9 του MOVE καταδικάστηκαν σε 30 – 100 χρόνια ο καθένας, κατηγορούμενοι για το φόνο του αστυφύλακα James Ramp. Οι αναφορές από την αυτοψία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η σφαίρα που χτύπησε τον Ramp κινήθηκε από πάνω προς τα κάτω. Τα μέλη του MOVE βρίσκονταν στο υπόγειο του σπιτιού, κάτω από το επίπεδο του δρόμου, κάτι που το κάνει βαλλιστικά αδύνατον να έχουν ρίξει τη σφαίρα αυτοί…

Στην πραγματικότητα, τα 9 μέλη του MOVE καταδικάστηκαν επειδή ήταν μέλη του MOVE. Οι κατηγορίες για φόνο ήταν στημένες. 12 ενήλικες συνελήφθησαν, μεταξύ τους 2 υποστηρικτές του MOVE και ένα μετανοημένο μέλος του MOVE που αφέθηκαν ελεύθεροι. Στην προδικαστική εξέταση, ο δικαστής είπε στην μία τους: “Δεν έχω κάποια απόδειξη ότι είσαι μέλος του MOVE” και την άφησε να φύγει. (Η Consuewella Dotson αρνήθηκε να αποκηρρύξει το MOVE, οπότε δικάστηκε ξεχωριστά και καταδικάστηκε σε 10 – 20 χρόνια. Βγήκε με αναστολή στα 1994 μετά από σταθερή δημόσια πίεση). Ο Merle Africa από τους 9 του MOVE πέθανε φυλακισμένος στις 13 Μαρτίου μετά από 20 χρόνια άδικης φυλάκισης.

Μετά τη δίκη, στα 1980, ο δικαστής Malmed είπε: “Τους δίκασα σαν μια οικογένεια, και τους καταδίκασα σαν μια οικογένεια”. Όταν εμφανίστηκε σε ένα ραδιοφωνικό σόου μια μέρα αργότερα, ένας ακροατής ρώτησε “Ποιός σκότωσε τον James Ramp;” στο οποίο ο Malmed απάντησε “Δεν έχω ιδέα”… Ο ακροατής αυτός ήταν ο Mumia Abu Jamal, ένας από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που έκανε ακριβείς ανταποκρίσεις για την υπόθεση του MOVE. Ο Mumia πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε από την αστυνομία και τελικά τον παγίδευσαν με κατηγορίες για το φόνο ενός αστυνομικού στις 9 Δεκέμβρη 1981. Από το 1983 βρίσκεται καταδικασμένος στη θανατική ποινή, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και μάχεται για τη ζωή του και την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων του MOVE.

Έχουν περάσει πια 20 χρόνια από την επίθεση της 8ης Αυγούστου του 1978. Τα μέλη του MOVE έχουν περάσει σχεδόν το μισό της ελάχιστης ποινής τους στη φυλακή. Παρά τα εμπόδια του διαχωρισμού από τις αδερφές, τους αδερφούς, τους/τις συζύγους τους και τα παιδιά τους, παραμένουν αδάμαστοι και πιστοί στις ιδέες τους, τη ζωή, και τη διδασκαλία του John Africa. Έχουν γίνει διάφορες κινήσεις για συλλογή αιτήσεων για την αποφυλάκισή τους, όμως θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη δημόσια πίεση για κάτι τέτοιο.

Μπορείτε να γράψετε στους φυλακισμένους του MOVE στις παρακάτω διευθύνσεις

Debbie Simms Africa (006307), Janet Holloway Africa (006308) and Janine Philips Africa (006309) all at: SCI Cambridge Springs, 451 Fullerton Ave, Cambridge Springs, PA 16403-1238, USA.

Michael Davis Africa (AM4973) and Charles Simms Africa (AM4975) both at SCI Grateford, PO Box 244, Grateford, PA 19426-0244, USA.

Edward Goodman Africa (AM4974), 301 Morea Rd, Frackville, PA 17932, USA.

William Philips Africa (AM4984) and Delbert Orr Africa (AM4985) both at SCI Dallas Drawer K, Dallas, PA 18612, USA.

Για τον Mumia Abu Jamal

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο απέσυρε τη θανατική ποινή από τον πρώην Μαύρο Πάνθηρα και δημοσιογράφο Mumia Abu-Jamal, ενώ η ποινή του θα επανεξεταστεί. Κατηγορείται εδώ και 20 χρόνια, σύμφωνα με το δικαστή Judge Yohn , για την εκτέλεση ενός λευκού μπάτσου της Philadelphia στα 1981, του Daniel Faulkner. Ωστόσο, σε μια 272σέλιδη αναφορά του Yohn, μια βδομάδα σχεδόν μετά τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το περιστατικό, ζητούνταν ακόμη 180 μέρες προκειμένου να οριστεί η τελική ποινή, υπογραμμίζοντας διάφορα λάθη στην θανατική ποινή που αποδώθηκε στη δίκη του 1982. Η εισαγγελέας της Philadelphia, Abraham θα προωθούσε την αναφορά του Yohn στο 3 Εφετείο της Philadelphia. Ο Yohn κατέληγε στο ότι οι οδηγίες και τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στη δίκη του Mumia 19 χρόνια πριν ενδέχεται να έχουν μπερδέψει τους δικαστές και να συσκότισαν πιθανά ελαφρυντικά στοιχεία, στον υπολογισμό της ποινής.

Μπορείτε να γράψετε στον Mumia abu Jamal στη διεύθυνση:

Mumia Abu Jamal, (AM8335), SCI Greene, 175 Progress Drive, Waynesburg PA 15370, USA.

Για περισσότερες πληροφορίες: International Concerned Family and Friends of Mumia Abu-Jamal -PO Box 19709, Philadelphia, PA19143, USA or see www.mumia.org

Ο Mumia έχει γράψει δυο βιβλία στη φυλακή, το ‘Live from Death Row’ και το ‘Death Blossoms’, και τα δυο κυκλοφορούν από την AK Press.

*
Μπορείτε να γράψετε στο συμβούλιο εφετών, υποστηρίζοντας την αποφυλάκιση των μελών του MOVE, στους παρακάτω:

Chairman Catherine C Mcvey
Charles Fox
Michael Green
Jeffrey R. Imboden
Mathew T Mangino
Benjamen A. Martinez
Gerard N. Massoro
Judy Viglione
Lloyd A.White

at PENNSYLVANIA BOARD OF PROBATION AND PAROLE
1101 SOUTH FRONT STREET
SUITE 5100
HARRISBURG, PA 17104-2517
Τηλέφωνο: 001 -717-787-5699

*
FREE THE MOVE 9
FREE ALL POLITICAL PRISONERS
DOWN with the rotten cyst,m
ON THE MOVE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *