Categories
Διεθνείς ειδήσεις

Terra Selvaggia: Δίωξη οικο-αναρχικών στην Ιταλία

Ζωντανοί ενάντια σ’έναν κόσμο φαντασμάτων: δίωξη οικο-αναρχικών στην Ιταλία

1) Terra Selvaggia: Η δίωξη των ιταλών οικο-αναρχικών

Δέκα αναρχικοί σχετιζόμενοι με την ομάδα Il Silvestre της Pisa, που βγάζουν το έντυπο Terra Selvaggia (’Αγρια Γη) συνελήφθησαν στις 4 Μάη μετά από δίωξη της εισαγγελέως Angela Pietroiusti από την Florence, που είχε ηγηθεί επίσης της διαβόητης επιχείρησης C.O.R. ενάντια στην ίδια συλλογικότητα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: συνομωσία με σκοπό την ανατροπή του Κράτους (άρθρο 270), κατοχή εκρηκτικών και επίθεση εναντίον επιχείρησης πυρηνικής ενέργειας (Αναφέρεται στην καταστροφή ενός πυλώνα από εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στην Πίζα).

Την ίδια μέρα τρεις αναρχικοί συνελήφθησαν στη Ρώμη μετά από δίωξη του εισαγγελέα Salvatore Vitello. Φαίνεται πως οι συλλήψεις αυτές σχετίζονται με τη δίωξη της εισαγγελέως Pietrojusti, αν και οι τρεις κατηγορούνται για την κλοπή ενός αυτοκινήτου. Την ημέρα μετά τη σύλληψή τους, οι δυο από τους τρεις τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό (απαγόρευση τηλεφωνικών επικοινωνιών, επισκέψεων κλπ)

Ακολουθεί μια λίστα όσων διώκονται για την υπόθεση:

Sergio Maria Stefani, πρώην κρατούμενος του ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων), συνελήφθη στη Ρώμη.

Matteo Furcolo, σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Chiara Sacchetti, Casa Circondariale Sollicciano, Via Girolamo Minervini 2/R, 50142 Firenze, Italy

Federico Bonamici, Casa di Reclusione, via Nuova Poggioreale 177, 80143 Napolo Poggioreale (NA), Italy

Giuseppe Bonamici, σε κατ’ οίκον περιορισμό

Silvia Guerini, Carcere “La Dozza”, Via Del Gomito 2, 40127 Bologna, Italy

Sergio Maria Stefani, Via della Lungara 29, 00185 Roma, Italy

Gabriele Onofri Via della Lungara, 29, 00185 Roma, Italy

David Santini, Strada Santissimo Salvatore, 01100 Viterbo, Italy

Giuliano Marchetti, Via Menervini 2/r, 50019 Scandicci (FI), Italy

Gino Doriano Marcucci, Via La Montagnola 76, 59100 Prato, Italy

Francesco Porcu, C.C. Badù e’Carros, 08100 Nuoro, Italy

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου του 2006 έλαβε χώρα η δίκη εναντίον 11 από τους ιταλούς οικο-αναρχικούς. 5 αθωώθηκαν, και 6 καταδικάστηκαν για δράσεις που αφορούν την μαρξιστική οργάνωση C.O.R. (Επαναστατικοί Πυρήνες Επίθεσης) που περιλαμβάνουν εμπρησμούς, ενέργειες εναντίον ακροδεξιών πολιτικών, εναντίον ενός υπό ανέγερση αστυνομικού τμήματος κ.α.

Η δίκη περιγράφηκε από παρατηρητές σαν φαρσοκωμωδία. Δεν κατατέθηκε καμία απόδειξη απέναντι στην ομάδα εκτός από τη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης της οργάνωσης C.O.R. που έγινε στο περιοδικό τους. Αυτό αποτελεί και μια επίθεση στην ελεύθερη πληροφόρηση και διακίνηση των ιδεών, και είναι μια ενέργεια λογοκρισίας ενάντια στα εναλλακτικά έντυπα. Επίσης, το γεγονός ότι η ομάδα είχε οργανώσει μια καμπάνια αλληλεγγύης στον οικο-αναρχικό κρατούμενο Marco Camenisch, αποτέλεσε επίσης «αποδεικτικό» στοιχείο της ενοχής τους. Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών βρίσκεται η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αγωνιστές.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους έξι ήταν οι ακόλουθες:

William Frediani – 6 χρόνια φυλάκισης (πλέον σε κατʼ οίκον περιορισμό)

Francesco Gioia – 5 χρόνια και 2 μήνες

Costantino Ragusa – 5 χρόνια

Alessio Perondi – 3 χρόνια και 8 μήνες (πλέον σε κατʼ οίκον περιορισμό)

Benedetta Galante – 3 χρόνια και 6 μήνες

Leonardo Landi – 3 χρόνια και 6 μήνες (πλέον σε κατʼ οίκον περιορισμό)

Διευθύνσεις επικοινωνίας:

Francesco Gioia, Casa Circondariale, Via Maiano 10, 06049, Spoleto (PG), Italy

Costantino Ragusa, Casa Circondariale, Via Prati Nuovi 7, 27058, Voghera (PV), Italy

Benedetta Galante, Casa Circondariale, Contrada Capo di Monte, 82100 – Benevento (BN), Italy

Για επικοινωνία με τη συλλογικότητα:

Il Silvestre, via del Cuore no1, 56100, Pisa, Italy

Πηγή: http://www.325collective.com/prisons_Il%20Silvestre.html – Spirit of Freedom

2) Γράμμα από τη Silvia Guerini, φυλακισμένη αναρχική του Il Silvestre

Προς τους συντρόφους μου

Είμαι εντάξει. Όσο εντάξει μπορεί να είναι κανείς στη φυλακή. Η φυλακή είναι ένα πέρασμα που αργά η γρήγορα οι άνθρωποι πρέπει να διασχίσουν, όταν έχουν αποφασίσει να ζήσουν τη ζωή τους τραβώντας ένα μονοπάτι του επαναστατικού αγώνα.

Μιας και είμαστε όλοι μας πολιτισμένοι άνθρωποι, μας είναι εύκολο να συνηθίσουμε να ζούμε στη φυλακή, να περπατάμε σε κύκλο, ή πάνω-κάτω, σαν τα ζώα στο τσίρκο� Κατά τη γνώμη μου καλά είναι να μη συνηθίζεις μια τέτοια ζωή, κι έτσι απολαμβάνω όλες τις αντιδράσεις του σώματός μου, που δε θέλει να εξοικειωθεί με τη φυλακή: Πονοκέφαλοι, κοιλόπονοι, αναγούλες�

Σημαίνουν ότι είμαι ακόμα ζωντανή, κι όχι σκλάβος αυτού του μέρους. Το κελί μου έχει ένα παράθυρο απʼ όπου μπορώ να αντικρίζω τον γαλανό ουρανό μέσα από μια τρύπα. Το παράθυρό μου είναι πάντοτε ανοιχτό, δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς να νιώθω καθαρό αεράκι στο πρόσωπό μου. Ένας άνθρωπος στη φυλακή, μπορεί να καταλάβει εντονότερα πως νιώθουν τα ζώα στα κλουβιά. Η διαφορά είναι ότι το ζώο έχει συνηθίζει να είναι ένα πειραματόζωο, ένα κατοικίδιο, μια μονάδα παραγωγής τροφής για τον άνθρωπο. Αυτό είναι το σημείο όπου διαφέρουν αλλά και που συναντιούνται ταυτόχρονα, όταν οι άνθρωποι και τα ζώα χρησιμοποιούνται σαν μέσα κι εργαλεία για να δουλεύει το σύστημα. Μιλάω γι αυτά γιατί είναι οι πρώτες σκέψεις που είχα στο κελί, ότι ήμουν σαν σε κλουβί. Σκέφτηκα τα ζώα στα εργαστήρια, στις φάρμες αναπαραγωγής�

Ίσως να φαίνεται παράξενο να συγκρίνεις ανθρώπους με ζώα σε κλουβιά. Για μένα παράξενο είναι να θεωρείς ότι ζωντανά όντα μπορούν να μπουν σʼ ένα κλουβί� Και να παρατηρείς, πώς τρελό γίνεται, πόσο άρρωστο, αλλά και να βλέπεις στα μάτια τους ότι νιώθουν και αντιλαμβάνονται την ελευθερία επίσης� Και ίσως το αίσθημα της ελευθερίας να είναι πιο ισχυρό σε αυτά, απʼ ότι σʼ εμάς, που έχει εκλογικευτεί, ενώ το δικό τους είναι ακόμα ενστικτώδες.

Το πιο σημαντικό, για μένα, τώρα, είναι να δούμε πως ο αγώνας, εκεί έξω, συνεχίζεται. Η σπουδαιότερη αλληλεγγύη είναι η συνέχεια του αγώνα ακόμα και παρά την καταστολή. Νομίζουν ότι μπορούν να μας περιορίσουν έναν ένα στη σιωπή, με τις περίτρανες έρευνές τους, αλλά δε θα νικήσουν, όσο υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ακόμα μάχονται.

Δε θέλω να χρησιμοποιήσετε τις πολύτιμες δυνάμεις που έχετε για να οργανώστε ομιλίες ή εκδηλώσεις για μένα, αλλά να συνεχίσετε να δουλεύετε πάνω στα δικά σας σχέδια, στους αγώνες που το σύστημα θέλει να ανακόψει.

Στο τελευταίο τεύχος του Terra Selvaggia θέλαμε να παρουσιάσουμε την νέα καμπάνια εναντίον της βιοτεχνολογίας και του κόσμου που την παράγει. Παρακαλώ κάντε την καμπάνια αυτή αποτελεσματική και διαδώστε την γύρω σας, όπως θα προσπαθήσω κι εγώ από δω μέσα, μαζί με ανθρώπους που ενδιαφέρονται. Κι εγώ θα προσπαθήσω να συνεισφέρω στις καμπάνιες για την ελευθερία των ζώων, και θα συνεχίσω να βγάζω το δελτίο μου, Abortion.

Οι βιοτεχνολογία και οι νανοτεχνολογίες αναπαριστούν τα τελευταία βήματα του συστήματος προς το χτίσιμο μιας ακόμη πιο απολυταρχικής εξουσίας, από την υποδούλωση της φύσης, των ζώων και του ανθρώπου στον άνθρωπο, τώρα το σύστημα θέλει να τροποποιήσει, να συλλάβει και να δημιουργήσει νέους ζωντανούς οργανισμούς, ξανοίγοντας καινούριους πιο τρομακτικούς δρόμους στην υποδούλωση της φύσης στον άνθρωπο.

Νέοι τομείς επενδύουν χρήματα και εφόδια στις τεχνολογίες αυτές, που μπορούν να χτυπήσουν εκεί που το χτύπημα θα είναι πιο επώδυνο, και το σύστημα, με μια πρώτη ανάγνωση, αήττητο� Είναι λοιπόν απαραίτητο, επείγον και σημαντικό να ξεκινήσουμε τον αγώνα ενάντια σʼ ένα σύστημα που παράγει ζωντανά προϊόντα.

Ούτε μια ώρα σκλάβοι στην κοινωνία της υποταγής και του θανάτου

Μια μεγάλη αγκαλιά για τους συντρόφους στη φυλακή ή σε άλλα κελιά�

Silvia Guerini

Carcere «La Dozza»

Via Del Gomito 2

40127 Bologna

Italy

3) Ενημέρωση Νοέμβρης 2006:

Ο Giuseppe Bonamici αποφυλακίστηκε και βρίσκεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πλέον οι 6 από τους 10 κατηγορουμένους βρίσκονται σε περιορισμό κατ’ οίκον. Οι υπόλοιποι 4 έχουν επιδείξει εξαιρετική αντοχή και παραμένουν δυνατοί. Μία από τους 4, η Benedetta Galante, τις πρώτες μέρες της φυλάκισής της δεν της επιτρεπόταν να λάβει γράμματα κι έτσι τώρα, της δίνονται όλα μαζεμένα σε σημείο ώστε να μην προλαβαίνουν να τα ελέγξουν οι λογοκριτές των φυλακών. Εκτός από τους 4 τους, κρατείται ένας ακόμα αναρχικός του Il Silvestre, ο Francesco Gioia, καταδικασμένος σε 5 χρόνια και 2 μήνες για συμμετοχή και προπαγάνδιση της άμεσης δράσης και της οργάνωσης C.O.R.. Επίσης θα δικαστεί και για σπάσιμο του κατ’ οίκον περιορισμού που του είχε επιβληθεί.

Πηγή: Spirit of Freedom

Τοσκάνη: Ζωντανοί ενάντια σ’ έναν κόσμο φαντασμάτων

4) Σχετικά με τις συλλήψεις σε Pietrasanta και Pisa (Ιταλία)

Στις αρχές του περασμένου Μάη, 11 αναρχικοί συνελήφθησαν στην Pisa και στη La Spezia κατηγορούμενοι για «συνωμοσία με σκοπό την τρομοκρατική ανατροπή της δημοκρατικής τάξης του Κράτους» (άρθρο 270). Κάποιοι κατηγορούνται για σαμποτάγ σε πυλώνες και εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας.

Κατά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, έγιναν εισβολές σε δεκάδες σπίτια συντρόφων σε όλη την Ιταλία. 5 αναρχικοί φυλακίστηκαν, άλλοι 5 τέθηκαν σε κατʼ οίκον περιορισμό, κι ένας ακόμη προστέθηκε πρόσφατα.

2 βδομάδες νωρίτερα 2 αναρχικοί συνελήφθησαν στη Pietrasanta κατηγορούμενοι για απόπειρα εμπρησμού ενός κτιρίου της Forza Italia (ακροδεξιό κόμμα του τότε κυβερνητικού συνασπισμού, με πρόεδρο τον Μπερλουσκόνι).

Πρόκειται για συντρόφους γνωστούς για την παθιασμένη και συνεχή συμμετοχή τους στον αγώνα, ιδιαίτερα ενάντια στην περιβαλλοντική μόλυνση και τον κόσμο που την παράγει. Από μια έμπρακτη κριτική της εκμετάλλευσης των ζώων μέχρι την αντίθεση στη βιοτεχνολογία, βρέθηκαν πάντοτε στην πρώτη γραμμή της ενεργούς αντιπαράθεσης με την παραφροσύνη της απόλυτης εξουσίας στη ζωή και τη φύση, μιας κοινωνικής οργάνωσης που οδεύει στην οικολογική καταστροφή. Κάποιοι από αυτούς έχουν πρωτοστατήσει σε μάχες ενάντια σε αντιδραστήρες, πηγές μόλυνσης, βιομηχανίες, και κάποιοι άλλοι ήταν και είναι οι εκδότες της Terra Selvaggia, μιας εφημερίδας που ασκεί κριτική στη βιομηχανική κοινωνία.

Έχουμε γνωρίσει και εκτιμήσει την συνέπεια, την απλότητα και την αλληλεγγύη τους σε πολλές περιπτώσεις. Ήταν στο πλευρό μας, στις πρωτοβουλίες που κινήθηκαν εδώ στο Rovereto και στο Trento, και μοιραστήκαμε τις συναρπαστικές μέρες της αντίστασης ενάντια στα TAV (Τρένα Υψηλής Ταχύτητας) στη Val di Susa (στήνοντας συνελεύσεις, φαγοπότια και οδοφράγματα) με κάποιους από αυτούς. Θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη και τον θαυμασμό μας με τον δικό μας τρόπο, τώρα που βρίσκονται όμηροι στα χέρια του εχθρού: συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην περιβαλλοντική και την κοινωνική μόλυνση, αδιάλλακτα.

Ξέρουμε καλά πως τα επιτελεία και οι δυνάμεις της τάξης, μεταμορφώνουν τις σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης και αγώνα σε «συνομωσίες ανατρεπτικών», πως στα μάτια τους ένα έντυπο φαντάζει «στρατηγείο των ανατρεπτικών», πως μια ανοιχτή συνέλευση γίνεται σκοτεινή συνομωσία: Δεν είναι άλλη από τη συνηθισμένη ρητορική των φαντασμάτων, που σύντομα δυστυχώς μετατρέπονται σε εγγυήσεις, χειροπέδες, φυλακές και δίκες.

Δεν ξέρουμε αν οι σύντροφοί μας είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις που τους καταλογίζουν και δεν μας ενδιαφέρει.

Δεν μας αρέσουν τα άλλοθι. Αν κάποιος θεωρεί ότι είναι άστοχο και λάθος να σαμποτάρει μια δομή που μολύνει, είναι δικό του πρόβλημα να βρει άλλες μορφές δράσεις για να σταματήσει την οικολογική και κοινωνική κατρακύλα για την οποία τραβάμε. Η παθητικότητα και η αδιαφορία δεν είναι εναλλακτικές αλλά τα ίδια τα θεμέλια της κατρακύλας. (Ποιος ξέρει βέβαια αν ξεκινώντας τον αγώνα δεν θα αλλάξουν και τη στάση τους απέναντι σε συγκεκριμένες πρακτικές). Όπως λέει κι ένα παλιό ρητό: Για τους πολλούς που δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τίποτα, υπάρχει πάντα ένας που είναι πρόθυμος να ρισκάρει τα πάντα.

Ας κάνει ο καθένας τη συνεισφορά του. Για να προκύψουν αληθινά εκρηκτικά μείγματα, πρέπει να αναμειχθούν όλα τα στοιχεία του αγώνα (και της ζωής): από το φυλλάδιο στη διαδήλωση, από τις ανοιχτές συνελεύσεις στην άμεση δράση. Από κει και πέρα, ισχύουν τα γνωστά: Πρώτα παίρνουμε πίσω τους φυλακισμένους συντρόφους, κι έπειτα συζητάμε για τους τρόπους και τις μορφές της δράσης, όσο πιο ισχυρός ο αγώνας, τόσο συντομότερα θα έχουμε τους συντρόφους μας ανάμεσά μας.

Αναρχικοί από το Trento και το Rovereto (Ιταλία), 30 Μάη 2006

Eνημέρωση Μάρτης 2007

Οι Federico Bonamici και Silvia Guerini βρίσκονται πλέον (16 Μαρτίου 2007) σε καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον. 3 από τους υπόλοιπους ακτιβιστές που βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και 10 μήνες, πλέον βρίσκονται σε περιορισμό στον τόπο καταγωγής ή κατοικίας τους. Ο Landi Leonardo έχει εξέλθει από το καθεστώς περιορισμού κατ’ οίκον και πλέον του έχει απαγορευτεί η είσοδος ή διαμονή στην πόλη της Πίζας. Ο William Frediani δεν βρίσκεται πλέον σε περιορισμό και περιμένει την έφεσή του.

Για επικοινωνία με τους φυλακισμένους του Il Silvestre:

Costantino Ragusa
Casa Circondariale
Via Prati Nuovi 7
27058 Voghera (PV)

Benedetta Galante
Casa Circondariale
Via E. Novelli, 1
82100 – Benevento (BN)

Francesco Gioia
Casa Circondariale
Via Maiano 10
06049 Spoleto (PG)

Ενώ για οικονομική ενίσχυση: μέσω ταχυδρομικού λογαριασμού n.72208614 στο όνομα Dronvandi Luca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *