Categories
Τοπικές ειδήσεις

Πτολεμαϊδα, 28/9/08

Πτολεμαίδα, 28/9/08

«Προτού τα εμπορεύματα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν σαν αξίες, πρέπει να αποδείξουν ότι είναι αξίες χρήσης». (Κ. Μαρξ, στο Κεφάλαιο)

Σύμφωνα με διάφορες εφημερίδες, φαίνεται πως οι ντόπιοι κυνηγοί κοντεύουν να εξαφανίσουν τους τοπικούς πληθυσμούς λαγών και περδικιών. Λέγεται μάλιστα ότι οι καλύτερες “μπάζες” γίνονται μέσα στα …καταφύγια αγρίων ζώων, όπου στα πλαίσια αυτού του ευγενούς χόμπι που κρατά άλλωστε ζωντανή μια παράδοση 10.000 χρόνων κυριαρχίας επί της φύσης, οι κυνηγοί εισβάλλουν την νύχτα με τα αμάξια τους καταδιώκοντας τα “θηράματα”, θαμπώνοντάς τα με τα μεγάλα φώτα των οχημάτων τους, πριν τελικά υπαγάγουν μέχρι (κυριολεκτικού) εκμηδενισμού, στους νόμους της αξίας, κάθε άλλη δυνατότητα ύπαρξης για τα ζώα πέραν του να αποτελούν τροφή, εργαλείο κλπ.
***
Τα καλά νέα είναι ότι η μακαριστή δημοτική αρχή, μετά και την διοργάνωση χαριτωμένων events για τα σώματα ασφαλείας, είναι επιτέλους σε θέση να διαψεύσει όλες τις κακόβουλες και εν πάσει περιπτώσει αντεθνικές φωνές που ήθελαν την Πτολεμαϊδα μια απ’ τις πιο μολυσμένες πόλεις της Ευρώπης (κι αυτό με τη βοήθεια του μεγαλοδύναμου όπως θα δούμε παρακάτω): Έτσι σύμφωνα με 22ετή έρευνα που δημοσιεύτηκε στα “νεα της Πτολεμαϊδας” ένα 80% περίπου των ανέμων κατευθύνονται προς άλλες διευθύνσεις μεταφέροντας εκεί τα ρυπαρά αιωρούμενα σωματίδια και πιθανώς τις διάφορες επιπτώσεις στον πληθυσμό! Μεγάλες στιγμές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Κι όπως πάντα, υπάρχουν αυτοί που απορούν, αυτοί που αγανακτούν, κι αυτοί που οργανώνονται. Και είμαστε στο πλευρό αυτών που οργανώνονται. Ορίστε λοιπόν και μια αφίσσα συντρόφων, που κολλήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *