Categories
Angry Brigade

Μια προκήρυξη της Οργισμένης Ταξιαρχίας – Angry Brigade

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ διαφορετική από τα τέλη του ’60 ή τις αρχές του ’70. Νέοι σύντροφοι μπαίνουν στον αγώνα, που έχει πάρει την μορφή επιθέσεων σε εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και σε πυρηνικά εργοστάσια, καθώς επίσης και σε άλλες μορφές του αυξανόμενου μιλιταρισμού στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Δεν υπάρχουν πλέον δομές που να αντιστοιχούν στη παλιά RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός), την Action Directe (’μεση Δράση), τις BR (Ερυθρές Ταξιαρχίες), όπως ήταν κάποτε, ή άλλες δομές κανονικά δομημένων ένοπλων ομάδων. Οι υπογραφές και τα εμβλήματα χρησιμοποιούνται ακόμη, αλλά όλοι οι σύντροφοι που τα χρησιμοποιούν έχουν ελάχιστη σχέση μεταξύ τους. Αυτό που είναι προφανές είναι ότι υπάρχει μια θέληση για δράση ενάντια στις νέες όσο και στις παλιότερες μορφές καταπίεσης, και μέσα από αυτή αναδεικνύεται ταυτόχρονα μια κριτική στάση απέναντι στις παλιές μορφές οργάνωσης. Μέσα από το πρίσμα αυτό θέλουμε να μελετήσουμε τις παρακάτω προκηρύξεις που έχουν εμφανιστεί σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια. Μια νέα ιστορική πρεμιέρα του ένοπλου αγώνα γίνεται ήδη ορατή. Βρίσκει τις ρίζες της στη γενικευμένη παραβατικότητα του σήμερα, και αναζητά το ξεπέρασμά της στη δημιουργία μιας νέας συγκεκριμένης επαναστατικής ένοπλης επίθεσης. Είναι καιρός να διαλέξουμε τη θέση μας σ αυτό τον κόσμο και να περάσουμε στη δράση.

Αγριεύουμε!

(Προκήρυξη που στάλθηκε στο Συντηρητικό Κόμμα το 1983)

ΕΜΕΙΣ τοποθετήσαμε τις μικρές βόμβες στα βόρεια γραφεία σας στο Manchester και το Leeds σαν υπενθύμιση ότι η ενεργή αντίσταση σ αυτή τη χώρα δεν είναι νεκρή.

Αρκετά σας ανεχτήκαμε να ορίζετε τις ζωές μας. Έχετε διαπράξει τα πιο βίαια εγκλήματα στην κοινωνία μας και δε σας καίγεται καρφί. Μας πετάνε από τη δουλειά, μας χτυπά η αστυνομία, μας διώχνουν από τη χώρα και μας εκμεταλλεύονται. Και πάλι δε σας είναι αρκετό. Κάθε μέρα που περνάει, μας καταπιέζεται όλο και περισσότερο. Ο αστυνομικός έλεγχος αυξάνεται, εισάγονται περισσότεροι ρατσιστικοί νόμοι, 20 χρόνια γυναικείων κατακτήσεων εξανεμίστηκαν σε μια τριετία, το οργανωμένο εργατικό κίνημα δέχεται επίθεση, και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική μεθοδικής εξόντωσής μας.

Νομίζετε ότι μπορείτε να μας τσακίσετε, είστε όμως λάθος. Δε θα μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στο επερχόμενο μακελειό, θα αντεπιτεθούμε. Ως τώρα οι δράσεις μας στόχευαν την περιουσία κι όχι τα πρόσωπα, αλλά η υπομονή μας εξαντλείται.

ΣΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *