Categories
Διεθνείς ειδήσεις

Δράσεις οικο-αναρχικών στην Τουρκία

Απο τη δραση των αναρχικων στην Τουρκία, Ιούλιος-Σεπτέμβρης 2006

(Πηγή: EarthLiberationPrisoners)

02/8/2006

Οικο-αναρχικοί και άλλοι νεολαίοι της Sinob γέμισαν την πόλη με σπρέυ και συνθήματα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει εκεί ένα πυρηνικό εργοστάσιο.

11/8/2006

Αναρχικοί και μέλη μιας οργάνωσης ενάντια στις κάμερες παρακολούθησης διοργάνωσαν μια εκδήλωση “Food Not Bombs” στο Taksim της Istanbul. Δήλωσαν ότι δεν κάνουν κάτι τέτοιο για φιλανθρωπία αλλά με σκοπό να εκθέσουν το καπιταλιστικό σύστημα που δημιουργεί την ανισότητα και τη φτώχεια.

18/8/2006

Αναρχικό μπλοκ σχηματίστηκε σε πορεία ενάντια στα βιομηχανικά απόβλητα στο Izmit/Dilovasi. Στην πορεία παρακρατικοί προσπάθησαν να λυντσάρουν αναρχικούς, παρακινούμενοι από την αστυνομία, ωστόσο οι άλλοι κάτοικοι του Dilovasi προστάτεψαν τους αναρχικούς. Στο αναρχικό μπλοκ υπήρχε πανώ που έγραφε “Αυτό που σκοτώνει το Dilovasi είναι το βιομηχανικό σύστημα”.

20/8/2006

Ομάδα αναρχικών έγραψε συνθήματα με σπρέυ σε δρόμους της Istanbul, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης αριστερίστικων οργανώσεων τις μέρες της επίθεσης του ισραηλινού στρατού στο Λίβανο. Μεταξύ των αντικρατικών και αντιεξουσιαστικών συνθημάτων που γράφτηκαν υπήρχαν και συνθήματα ενάντια στον πολιτισμό, πχ. φυτέψτε δένδρα κι όχι πολυκατοικίες, και άλλα.

5/9/2006

Ομάδα αναρχικών έγραψε συνθήματα στην Ankara γύρω από την περιοχή όπου διεξαγώταν μια εκδήλωση της κυβέρνησης για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο Λίβανο. Γράφτηκαν πολλά αντιπολεμικά και αντικρατικά συνθήματα.

27/9/2006

Έγινε παρέμβαση στο ελβετικό προξενείο της Istanbul για την απελευθέρωση του οικο-αναρχικού κρατούμενου Marco Camenisch, και ακολούθησε πορεία στη λεοφώρο Beyoglu με εκατοντάδες ανθρώπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *