Categories
Διεθνείς ειδήσεις

Ένα χρονολόγιο της δίωξης Marini στην Ιταλία

Η νέα ιερά εξέταση

Μια χοντροκομένη παγίδα εναντίον αναρχικών στην Ιταλία

08/06/2004

Παρακάτω καταγράφεται μια σειρά γεγονότων που οδηγούν σε/και έγιναν γνωστά ως “Δίωξη Marini”. Δεν περιλαμβάνει επ ουδενί κάθε εξεγερτική πράξη ή κάθε απάντηση των κατασταλτικών δυνάμεων σχετικά με τους αναρχικούς και εξεγερμένους στην Ιταλία την περίοδο αυτή.

Κάποιες από τις ενέργειες που αποδίδονται σε αναρχικούς έλαβαν χώρα πολύ πριν το 1994. Τότε εντάσσονταν στο θεώρημα της “οργάνωσης-φάντασμα”, της “O.R.A.I.” το αγαπημένο του κρατικού εισαγγελέα Marini, ο οποίος δαπάνησε πολλά χρόνια κι έξοδα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι κατηγορούμενοι σύντροφοι θα καταδικάζονταν για αιώνες πίσω από τα σίδερα. Όπως καταγράφεται εδώ, ολόκληρο το απίστευτο αυτό σενάριο, θα πρέπει να οδηγήσει τους συντρόφους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Γνωρίζουμε ότι καμία επιλογή δεδομένων δεν είναι αντικειμενική, και μερικοί ίσως δε συμφωνήσουν που επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε κάποια στη λίστα αυτή. Ωστόσο, δεν είναι κάτι τελεσίδικο και μπορεί να προστεθούν κι άλλα ανά πάσα στιγμή. Δε θεωρούμε για τους εαυτούς μας ότι “γράφουμε την ιστορία” ή ότι κατέχουμε την αλήθεια. Αυτό που θεωρούμε είναι ότι έχει σημασία για τους αναρχικούς και όλους όσους επιμένουν να σκέφτονται για τον εαυτό τους να έχουν πρόσβαση στο υλικό αυτό ώστε να παρακολουθήσουν τις κατασταλτικές στρατηγικές της εξουσίας, και να έχουν μια βάση για ενεργή αλληλεγγύη με τους εμπλεκόμενους συντρόφους.

Πάντως θα πρέπει να γίνει σαφές ότι οι δικαστές δεν μπορούν να διαχωριστούν σε “καλούς” και “κακούς”, όπως ακριβώς δεν υπάρχουν “καλοί” και “κακοί” νόμοι. Ολόκληρο το νομικό σύστημα είναι μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες του πλανήτη. Εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές εγκλωβίζονται στα κάτεργα τς εργασίας και της υποταγής στο όνομα του νόμου, ο οποίος υποτίθεται ότι σέβεται την ατομικότητα και την ελευθερία τους.

Το Κράτος θα βρίσκει πάντοτε πρόθυμους υπηρέτες για τους οποίους η εξόντωση του ανυπάκοου, του απείθαρχου, αυτού που αρνείται την εκμετάλλευση, που παίρνει τα λάθος ναρκωτικά, που έχει μια λάθος εθνικότητα κλπ, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Κάποιοι από αυτούς τους νομοταγείς υπηρέτες εργάζονται με μισθό, άλλοι παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, το αποτέλεσμα πάντως παραμένει το ίδιο: η διατήρηση της λειτουργίας του κεφαλαίου και η υπεράσπιση του μόνου και πραγματικού τρομοκράτη: του Κράτους.

Χρονολόγιο:

Σεπτέμβρης 1994

19/09 – Οι αναρχικοί Antonio Budini, Jean Weir, Carlo Tesseri, Christos Stratigopulous και Eva Tziutzia συλλαμβάνονται κοντά στο Rovereto μετά από μια ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα του Serravalle, in Trentino, Italy. – Αστυνομική εισβολή στην κατοικία του Antonio Budini στο Μιλάνο.
20/09 – Τοπικά έντυπα και τηλεοπτικά μμε της περιοχής του Rovereto/Trento δίνουν πνοή σε υστερικά σενάρια περί διεθνών εγκληματικών οργανώσεων, διασυνδέσεις με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, με τρομοκρατικές ομάδες κλπ και αποδίδουν στους συντρόφους μια σειρά ληστειών στην περιοχή.
– Μεμονωμένοι αναρχικοί από το Rovereto καταδεικνύουν αμέσως την προφανή πρόθεση της αστυνομίας και του τύπου να στήσουν μια παγίδα, και μοιράζουν προκηρύξεις και φυλλάδια στην περιοχή.
– Σύντροφοι από διάφορες πόλεις σε όλη την Ιταλία δείχνουν επίσης την άνευ όρων αλληλεγγύη τους με τους συλληφθέντες αναρχικούς με διάφορους πρωτοβουλιακούς τρόπους.
– Εντωμεταξύ, το “Fronte della Gioventù” (νεο-φασιστικό “Μέτωπο Νεολαίας”) του Rovereto συλλέγει υπογραφές υπέρ του κλεισίματος από την αστυνομία, του αυτοδιαχειριζόμενου κέντρου Clinamen, και το ίδιο βράδυ βάζει φωτιά στην είσοδο του κέντρου.
30/09 – Προκαταρκτική δίκη των πέντε αναρχικών στο δικαστήριο του Rovereto. Η αίθουσα είναι γεμάτη από κόσμο καθώς δεκάδες συντρόφων έχουν έρθει από όλη τη χώρα για να δείξουν την υποστήριξή τους. Φωτογράφοι του τύπου και καμεραμέν της τηλεόρασης διώχνονται από την αίθουσα. Η δίκη λήγει με την τρεις ποινές πενταετούς κάθειρξης (Antonio, Christos, Jean), μια εξαετή (για τον Carlo, ο οποίος έχει ξανακατηγορηθεί για ληστεία), και την αθώωση της Eva.
– Οι άνδρες μεταφέρονται στις φυλακές του Trento ενώ εναντίον τους ασκείται δίωξη σχετικά με δυο ανεξιχνίαστες ληστείες στη Ravina, στο Trento.
– Δημόσια δήλωση των συλληφθέντων αναρχικών.
– Η Jean μεταφέρεται στις φυλακές της Vicenza, στην περιοχή του Veneto. – 40 ομάδες από όλη τη χώρα εκδίδουν μια αφίσσα η οποία στέλνεται σε πολλές πόλεις και χωριά.

Οκτώβρης 1994

– Στο Trento προσέρχονται για αναγνώριση οι Antonio, Carlo, Jean και Christos. Οι μάρτυρες τους παρατηρούν να περπατούν δεμένοι με χειροπαίδες, αν και σε κάθε περίπτωση τους γνωρίζουν ήδη από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο, στην τηλεόραση κλπ.

Νοέμβρης 1994

– Μια αναρχική στην Νάπολη προσάγεται σε τμήμα των καραμπινιέρων (ιταλική στρατιωτική αστυνομία) όπου ανακρίνεται σχετικά με την παρουσία της στη δίκη στο Rovereto. Κρατείται για πολλές ώρες, ενώ αρνείται να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, δηλώνοντας μόνο ότι οι αναρχικοί είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους, χωρίς να γνωρίζονται αναγκαστικά προσωπικά.
– Αποδίδονται ποινές στους Antonio, Carlo, Christos και Jean σχετικά μ ε δυο ληστείες που έγιναν ταυτόχρονα στην Ravina, στο Trento.
– Αναρχικοί που κολλούν την αφίσσα εθνικής εμβέλειας “Fuori legge, fuori del gregge” (σ.τ.μ. “έξω από τους νόμους, έξω από τα κάγκελα”) προσάγονται στο αστυνομικό τμήμα του Rovereto. Ο τύπος παίρνει την ευκαιρία να μιλήσει ξανά για τις ληστείες, περιγράφοντας τους προσαχθέντες αναρχικούς ως “εξαιρετικά επικίνδυνους”.
– Αναρχικοί που κολλούσαν την αφίσσα στο Cuneo, συλλαμβάνονται από την αστυνομία και καταδικάζονται σε πρόστιμο 600.000 λιρέτες ο καθένας.

Δεκέμβρης 1994

4/12 – Panzerknackerparty στο Μόναχο σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους συντρόφους.
14/12 – Εισβολή στο σπίτι όπου συντάσσεται και τυπώνεται η αναρχική βδομαδιάτικη εφημερίδα Canenero (“μαύρος σκύλος”) με ένταλμα για διερεύνηση “αποδεικτικών στοιχείων διάπραξης ένοπλης ληστείας”.
19/12 – Εισβολή σε τέσσερις χώρους στο Μιλάνο, ένας των οποίων είναι το Αναρχικό Εργαστήρι στην οδό De Amicis. ’λλη μια εισβολή στην Aosta.
24/12 – Τορίνο: Ρέιβ “ληστρικό” ολονύχτιο πάρτυ οικονομικής υποστήριξης των συντρόφων.

Γενάρης 1995

01/01 – Ένα λεωφορείο γεμάτο αναρχικούς εμφανίζεται έξω από τις φυλακές της Vicenza κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση για να γιορτάσει την πρωτοχρονιά με πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες. Για μισή ώρα ο ουρανός φωτίζεται και η βαθιά σιωπή της φυλακής διαρρηγνύεται από τις φωνές των κρατουμένων, τα τραγούδια και το χτύπημα μεταλλικών πιάτων στα κάγκελλα για είκοσι λεπτά. Οι νυχτερινοί επισκέπτες εξαφανίζονται στο σκοτάδι αφού διακόσμησαν τους τοίχους των φυλακών με μπογιές και άφησαν ένα πανώ “Λευτεριά στη Jean, φωτιά σε όλα τα κελιά”.
– Έκδοση εθνικής εμβέλειας του φυλλαδίου “Ψηλά τα χέρια”.
14/01 – Το δικαστήριο της Verona επιτάσσει την κατάσχεση του τεύχους νο 9 της αναρχικής εφημερίδας “Canenero” από τη Jean καθώς ένα σύντομο άρθρο σχετικά με τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς θα μπορούσε “να αποτελεί κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια των φυλακών”. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας είναι μόνιμα σταθμευμένο πάνω από το προαύλιο των γυναικείων φυλακών.
20/01 – Η Jean μετάγεται στις φυλακές της Opera prison, κοντά στο Μιλάνο. 30/01 – Ο εισαγγελέας του Rovereto ασκεί έφεση κατά της απόφασης του Σεπτέμβρη την οποία θεωρεί πολύ επιεική, και ζητά αυστηρότερες ποινές, και να ξανανοίξει η υπόθεση.

Φλεβάρης 1995

28/02 – Εισβολές σε τέσσερα σπίτια αναρχικών στη Ρώμη και στα γραφεία των εκδόσεων “Anarchismo”. Μια εισβολή στο Trento. Πέντε εισβολές στο Rovereto, σε σπίτια αναρχικών και στο κέντρο Clinamen, “προς αναζήτηση του Alfredo Bonanno”, ο οποίος εργάζεται στο “Canenero” σε ένα από τα σπίτια που εισέβαλε η αστυνομία το προηγούμενο έτος.

Μάρτης 1995

06/03 – Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι στο Trento.

Απρίλης 1995

19/04 – Προανακριτικές διαδικασίες στο δικαστήριο του Trento σχετικά με τις δυο ληστείες του Ιούλη, για τις οποίες κατηγορούνται οι Carlo, Christos, Antonio και Jean. Η δίκη ορίζεται για τις 13 Οκτώβρη 1995, στο Trento.

Μάης 1995

30/05 – Περίπου 30 αναρχικοί ρίχνουν φωτοβολίδες και βεγγαλικά πάνω από τις φυλακές του Trento σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους που κρατούνται εκεί. 28 προσάγονται και σε 4 αποδίδονται περιοριστικοί όροι.

Ιούνης 1995

01/06 – Έφεση ενάντια στην απόφαση του Σεπτέμβρη στο Trento. Όλες οι ποινές μειώνονται κατά ένα έτος και οχτώ μήνες. Ωστόσο, οι δικαστές πατσίζουν τους λογαριασμούς τους, καταδικάζοντας την Eva σε 3 χρόνια κι 8 μήνες. Δεκάδες αναρχικοί στο δικαστήριο και σε διπλανό κτίριο. Συμπλοκές με την αστυνομία.

Οκτώβρης 1995

13/10 – Ξεκινά η δίκη των τεσσάρων αναρχικών στο Trento. Πολλοί σύντροφοι παρίστανται στο δικαστήριο και έξω από αυτό. Ορίζεται νέα ακροαματική διαδικασία για τις 14 Νοέμβρη.

Νοέμβρης 1995

14/11 – Οι κατηγορούμενοι και πολλοί αναρχικοί απ’όλη την Ιταλία εμφανίζονται στο δικαστήριο του Trento. Η δίκη αναβάλλεται για τις 12 Δεκέβρη.

16/11 – Μαζική αστυνομική επιχείριση σε όλη την Ιταλία, περιλαμβανομένης της Σικελίας και της Σαρδηνίας. Εκατοντάδες κουκουλοφόρων καραμπινιέρων, ειδικών μονάδων με οπλοπολυβόλα στα χέρια κλπ, εισβάλλουν σε σπίτια και συλλαμβάνουν περίπου 60 αναρχικούς τα ξημερώματα, κατόπιν διαταγών του αναπληρωτή εισαγγελέα Antonio Marini. Τους δηλώνουν ότι οι έρευνες έχουν να κάνουν με κατηγορίες όπως “παράνομη οργάνωση”, “ανατροπή εναντίον του Κράτους”, “επιθέσεις σε δημόσιες υποδομές”, “κατοχή όπλων και εκκρηκτικών”, και “συμμετοχή σε φόνο”.
17/11 – Trento, Opera Κλπ, οι αναρχικοί που εκτίουν τις ποινές τους υπόκεινται σε εισβολές των ROS (επίλεκτη μονάδα καραμπινιέρων) στα κελιά όπου κρατούνται. – Αφίσσα ενάντια στον Marini τυπώνεται και στέλνεται σε όλη τη χώρα από αναρχικούς.

Δεκέμβρης 1995

12/12 – Trento. Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι αναρχικοί μεταφέρονται για ακρόαση στα δικαστήρια. Πολλοί σύντροφοι από όλη την Ιταλία παρίστανται για αλληλεγγύη. Η ακροαματική διαδικασία αναβάλλεται και πάλι, αυτή τη φορά για τον Γενάρη του 1996.

Γενάρης 1996

03/01 – Δελτίο τύπου που συνέταξε ο Marini εμφανίζεται σε όλες τις ημερήσιες εφημερίδες της χώρας στο οποίο οι υπό έρευνα αναρχικοί παρουσιάζονται σαν απαγωγείς και τρομοκράτες, ενώ ανακοινώνεται η ύπαρξη μιας μυστηριώδους “pentita” (“μετανοημένης τρομοκράτισσας”).
9/01 – Trento – Επιτέλους ξεκινά η δίκη στο Trento. Παρουσιάζεται ένα έντυπο στο δικαστήριο. Πρόκειται για μια δήλωση της Mojdeh Namsetchi, της πρώην κοπέλας του Carlo με την οποία δεν είχε καμιά επαφή για αρκετό καιρό. Τώρα ξέρει γιατί: συνεργαζόταν με την εισαγγελεία της Ρώμης εδώ και μήνες. Για λόγους ασφαλείας θα καταθέσει μέσω καλωδιακής σύνδεσης, σύμφωνα με έναν νόμο που πέρασε λίγες μέρες πριν. Έτσι η ακρόαση αναβάλλεται για τις 16 Γενάρη, ώστε να υπάρχει χρόνος να καλυφθεί ο σχετικός εξοπλισμός.
16/01 – Η δικαστική αίθουσα του Trento είναι γεμάτη αναρχικούς. Αρκετοί που δεν κατάφεραν να μπουν συγκεντρώνονται απ’ έξω. Προς έκπληξη και διασκέδαση όλων, η “μετανοημένη” θα κατηγορήσει τον εαυτό της για συμμετοχή σε μια από τις σχετικές ληστείες μαζί με τους κατηγορούμενους αναρχικούς. Επίσης κατηγορεί τρεις ακόμη συντρόφους. Όταν θα ρωτηθεί, δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με τον αναρχισμό, αλλά διέπραξε τις ληστείες “από έρωτα”.
25/01 – Τα γραφεία της κομμουνιστικής εφημερίδας “Il Manifesto” καταλαμβάνονται από αναρχικούς, ως διαμαρτυρία για την άκριτη δημοσίευση αστυνομικών αναφορών από την τελευταία.
31/01 – Trento: Τελικο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας ενάντια στους αναρχικούς που ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι για ληστεία, και τώρα κατηγορούνται επίσης για συμμετοχή στην “Οργάνωση”. Οι μπάτσοι ρίχνουν με φυσούνες σε αναρχικούς που ήρθαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους μέσα στο δικαστικό κτίριο. Στις 10 μ.μ. μετά από δυο ώρες συμπλοκών, τα ιταλικά ΜΑΤ εισβάλλουν στο δικαστίριο με φυσούνες, ενώ οι δικαστές καταδικάζουν τους Jean, Antonio και Christos σε 6 χρόνια, και τον Carlo σε επτά.

Φλεβάρης 1996

23/02 – Ρώμη: Βομβιστική επίθεση στα γραφεία της πολεμικής αεροπορίας προκαλεί ζημιές εκατομμυρίων λιρετών.

Μάρτης 1996

07/03 – Φλωρεντία: Επίθεση στο στρατόπεδο της Eurofor. Και οι δυο ενέργειες αφιερώνονται στους Marini και Ionta με την υπογραφή “Ζήτω η Αναρχία”. 21/03 – Κάλιαρι: Επίθεση στα εκλογικά γραφεία του δήμου. Ακολουθούν εισβολές σε σπίτια σάρδων αναρχικών και αυτονομιστών.

Σεπτέμβρης 1996

15/09 – Ο Christos Stratigopulous ξεκινά απεργία πείανς από την φυλακή της Novara.
17/09 – Ρώμη, Κατάνια, Φλωρεντία, Rovereto, Τορίνο, Μιλάνο κλπ κλπ. Ο ανώτατος δικαστικός Claudio D’Angelo (ειδικός σε προανακριτικές έρευνες), υπογράφει 29 εντάλματα σύλληψης εναντίον αναρχικών, κατόπιν αίτησης των εισαγγελέων Antonio Marini και Franco Ionta. 12 συλλαμβάνονται, 9 βρίσκονται ήδη στη φυλακή εκτίοντας ποινές, ενώ άλλοι διαφεύγουν της σύλληψης (κάποιοι θα συλληφθούν αργότερα). Κατηγορούνται, μαζί με 39 άλλους ανθρώπους, για συμμετοχή σε μια “ένοπλη παράνομη οργάνωση”, καθώς επίσης για συνομωσία, φόνο, ληστείες, βομβιστικές επιθέσεις, απαγωγές κλπ κλπ. Ο Marini οργανώνει μια προβεβλημένη συνέντευξη τύπου όπου ενημερώνει την ιταλική κοινή γνώμη για μια επικίνδυνη συμμορία αναρχικών εγκληματιών που εξαρθρώθηκε. Της δίνει επίσης ένα όνομα: η O.R.A.I. (σ.τ.μ: υποτίθεται πως σημαίνει “επαναστατική αναρχική εξεγερσιακή οργάνωση”) και έναν ηγέτη, τον Alfredo Maria Bonanno.
– Ο Salvatore Gugliara, ένας από τους συλληφθέντες συντρόφους, ξεκινά άμεσα απεργία πείνας στη φυλακή της Rebibbia. Την τελειώνει στις 29 Σεπτέμβρη. 24/09 – Διανέμεται σε όλη τη χώρα ένα έντυπο ενάντια στην καταστολή με τίτλο “Με όλα τα μέσα” σε 25.000 αντίτυπα.

Οκτώβρης 1996

02/10 – Η αστυνομία εισβάλλει στο δισκάδικο Applequince Records στο Viterbo, και συλλαμβάνει τέσσερις αναρχικούς με κατηγορίες για “συμμετοχή σε ανατρεπτική ένωση μαζί με άγνωστα άτομα”. Δίσκοι, φυλλάδια, φανζίν, σπρέυ κατάσχονται.

10/10 – Teramo: 3 νεολαίοι προσάγονται ενώ κολλούν μια αφίσσα με υπογραφή “Ανεξέλεγκτοι”, και ανακρίνονται. Επικεφαλίδες του τύπου για επικίνδυνους αναρχικούς.
14/10 – Ο Salvatore Gugliera συνεχίζει την απεργία πείνας. Αργότερα αποφυλακίζεται με κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της κατάστασης της υγείας του. Εντωμεταξύ, η Giuseppina Riccobono και ο Tiziano Andreotti ξεκινούν επίσης απεργία πείνας.
– Ρώμη: Η Christina Lo Forte, ο Salvatore Gugliara και η Apollonia Cortimiglia αφήνονται με κατ’ οίκον περιορισμό. (Δίκη Marini). Ο Francesco Berlemmi και ο Stefano Moreale αφήνονται ελεύθεροι.
23/10 – Η Giuseppina Riccobono ξεκινά απεργία πείνας στις φυλακές της Rebibbia. 23/10 – Αρκετοί αναρχικοί προσάγονται και ανακρίνονται μετά τη διανομή φυλλαδίων από 2 ομάδες μπροστά από το στρατόπεδο των καραμπινιέρων. Ένας ακόμη προσάγεται αφού έδειξε ένα πλακάτ “Marini ο Τρομοκράτης” στο κέντρο της πόλης. 24/10 – Γκραφιτάς που εκφράζει την άποψή του για τον Marini, ξυλοκοπείται από μπάτσο εκτός υπηρεσίας.
24/10 – Verona – ’γνωστοι γεμίζουν με χαρτιά όλες τις εγκαταστάσεις και τα γλυπτά μιας έκθεσης που χορηγήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο και διάφορες εταιρίες στο παλάτι Gran Guardia. Επίσης γράφουν με σπρέυ λόγια αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αναρχικούς πάνω στους τοίχους. Η έκθεση τελικά ματαιώνεται. 30/10 – 9 φυλακισμένοι αναρχικοί γράφουν κοινή δήλωση.

Νοέμβρης 1996

02-03/11 – “ΑΤΜ – ένα μακελιό” ήταν ο τίτλος τοπικής εφημερίδας σχετικά με τα γεγονότα της νύχτας στο Trento όπου σε μια περιφέρεια 150 χιλιομέτρων πάνω από εκατό ΑΤΜ τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Τα αρχεία των καμερών δεν αποδείχτηκαν χρήσιμα στην ταυτοποίηση των δραστών, καθώς ήταν όλοι μεταμφιεσμένοι. Λέγεται ότι χρησιμοποίησαν μια απλή τακτική: βούλωσαν το άνοιγμα για την πλαστική κάρτα με σιλικόνη και μικρά κομάτια από σίδερο. Οι υλικές ζημιές εκτιμώνται σε ένα δισεκατομμύριο λιρέτες. Χωρίς τη ζημιά που προκάλεσε η μη-λειτουργία των ΑΤΜ. Το “μακελιό” έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν τη δίκη των αναρχικών που κατηγορούνται για ληστεία τράπεζας.
05/11 – Verona: Εισβολή σε δυο καταλήψεις από καραμπινιέρους “προς αναζήτηση αναρχικών”.
06/11 – Καραμπινιέροι εισβάλλουν στο σπίτι του Italino Rossi, εκδότη της αναρχικής μηνιαίας εφημερίδας Umanita Nova (σ.τ.μ: “Νέα Ανθρωπότητα”), της F.A.I. (“Ομοσπονδία Ιταλών Αναρχικών”), προς αναζήτηση όπλων συνδεδεμένων με επιθέσεις σε πυλώνες ηλεκτρισμού στην Τοσκάνη.
06/11 – Εισβολές σε σπίτια στην La Spezia και στη Sarzana, προς αναζήτηση υλικού “προσβλητικού για τους φορείς της δημόσιας τάξης”. Κατάσχονται έντυπα (περιλαμβανομένου του Canenero), πανκ φανζίνς, καθώς και άρθρα και γράμματα φυλακισμένων.
07/11 – Εκδικάζεται η έφεση στο Trento των τεσσάρων αναρχικών που κατηγορούνται για τη ληστεία τράπεζας στη Ravina. Παρουσία περίπου 100 συντρόφων. Μετά από 10 ώρες, το δικαστήριο αποφασίζει να αναβάλλει τη διαδικασία για τις 13 Δεκέμβρη προκειμένου να καταθέσει η “μετανοημένη” Mojdeh Namsetchi, και ο Maresciallo Farini (ο διοικητής των καραμπινιέρων που την “έπεισε” να συνεργαστεί).
12/11 – Ο Salvatore Gugliara περνά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η ανακοίνωση των ποινών αναβάλλεται για τις 13 Δεκέμβρη.
14/11 – Ρώμη: Η Giuseppina Riccobono, που ξεκίνησε απεργία πείνας στις 13 Οκτώβρη, περνά σε κατ’ οίκον περιορισμό αλλά της απαγορεύεται κάθε επικοινωνία με οποιονδήποτε.
– Ο Eduardo Massari αφήνεται ελεύθερος μετά από ένα χρόνο και οχτώ μήνες για κατοχή εκκρηκτικών ουσιών.
22/11 – Τορίνο – Η CDA (Αναρχική Επιτροπή ’μυνας) απευθύνει ένα ανοιχτό γράμμα σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους.
29/11 – Οι Giuseppina Riccobono, Cristina Lo Forte, Salvatore Gugliara και Apollonia Cortimiglia σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι Francesco Berlemmi και Stefano Moreale αφήνονται ελεύθεροι. Παραμένουν φυλακισμένοι οι: Antonio Budini, Carlo Tesseri, Christos Stratigopulos, Jean Weir, Garagin Gregorian, Emma Sassosi, Antonio Gizzo, Horst Fantazzini, Alfredo Bonanno, Orlando Campo, Francesco Porcu, Tiziano Andreozzi, Paolo Ruberto, Marco Camenisch.

Δεκέμβρης 1996

04/12 – Malaga, Ισπανία: Τρεία οπλισμένα άτομα, με καλυμένα τα πρόσωπα, εισβάλλουν στο ιταλικό υπο-προξενείο και αναγκάζουν τον πρόξενο να υπογράψει μια δήλωση “ενάντια στους δικαστές και τους νόμους, υπέρ των ιταλών φυλακισμένων”. Οι “ελεύθερες καρδιές” έπειτα ψάχνουν τα αρχεία του προξενείου, κόβουν τις τηλεφωνικές γραμμές και γράφουν με σπρέυ στους τοίχους πριν εγκαταλείψουν το κτίριο, χωρίς να λησμονήσουν να πάρουν μαζί τους διαβατήρια, σφραγίδες και χρήματα.
07/12 – Μια χούφτα καταληψιών τολμούν να σκαρφαλώσουν στην οροφή του Palazzo Reale (βασιλικό παλάτι) στο κέντρο του Τορίνο. Κρατούν σημαίες, τοποθετούν μια μαριονέττα, και κρεμούν ένα πανώ και ρίχνουν φυλλάδια με τίτλο “Οι αναρχικοί έχουν φτερά”. Με τον τρόπο αυτό, εφιστούν την προσοχή στην προανακριτική διαδικασία της παράξενης έρευνας των εισαγγελέων Marini και Ionta.
10/12 – Ημερομηνία της προανακριτικής διαδικασίας στη Ρώμη για την προκαταρκτική έρευνα, όπου αποφασίζονται οι κατηγορίες ενάντια στους 60 αναρχικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση. Αναβάλλεται για τις 16 και 24 Γενάρη.
– Ρώμη: Επικρατεί χάος καθώς πάνω από 100 είσοδοι 27 υπόγειων σταθμών του μετρό πρέπει να σπαστούν, αφού στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι τις μπλόκαραν με σίδερα, σιλικόνη και υγρό ατσάλι, πριν την ημέρα που θα ορίζονταν οι κατηγορίες στο δικαστήριο της πόλης.
– Στη Φλωρεντία, οι εισαγγελείς δέχονται στα γραφεία τους πάνω από 30 επιφανείς κατοίκους: επιχειρηματίες, τοπικοί πολιτευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί κλπ κάπως αγχωμένοι μετά από μια νύχτα αϋπνίας, κρατώντας στα χέρια τις κλήσεις που έλαβαν, με την υπογραφή του εισαγγελέα Marini που τους καλούσε να παρουσιαστούν άμεσα στην εισαγγελεία. Τελικά η εισαγγελεία ανακοινώνει ότι επρόκειτο για μια “καλοστημένη φάρσα, που στάλθηκε σε εκατοντάδες γραμματοκιβώτια”.
13/12 – Ξεκινά η διαδικασία έφεσης ενάντια στους τέσσερεις αναρχικούς στο Trento. Ένας εκπρόσωπος του Maresciallo Farini, του διοικητή των ROS που ευθύνεται για τη συνεργασία της “μετανοημένης” αφού την επισκέπτηκε στο νυχτερινό κλαμπ που εργαζόταν, και την κάλεσε ως βασικό μάρτυρα στη δίκη, δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να παραστεί καθώς είναι στην εξάμηνη αναρρωτική άδειά του αφού δέχτηκε “μια σφαίρα πάνω στο καθήκον του”. Έτσι κανείς δεν μπορεί να του απευθύνει κάποια ερώτηση σχετικά με το πώς γνώρισε την κοπέλα. Η Mojdeh Namsetchi ανακρίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι οι σύντροφοι διώχνονται από το δικαστήριο και η ίδια εισέρχεται κρυμμένη πίσω από παραβάν, φρουρούμενη από καραμπινιέρους των ειδικών μονάδων των ROS. Ακόμα και μετά από τόσο καιρό κατήχησης χρηματοδοτούμενης από το κράτος, δεν κατόρθωσε να μάθει το ρόλο της ως βασική μάρτυρας. Για μια ακόμα φορά η κατάθεσή της είναι μια παρωδία που αφήνει ακόμα και τον εισαγγελέα άφωνο. Μετά από μια διαδοχή από “δε ξέρω” και “δεν μπορώ να θυμηθώ”, μπερδεύεται σε ακόμα μεγαλύτερες ασυναρτησίες απ’ ότι πριν. Φεύγει από την αίθουσα κλαψουρίζοντας, μόνη και απελπισμένη. Ένας τραπεζικός υπάλληλος αναιρεί την κατάθεση της κοπέλας, και περιγράφει τη γυναίκα ληστή εντελώς διαφορετική. Προτείνεται ποινή δυο ετών κάθειρξης για όλους, ενώ οι κατηγορίες τελικά δε θα γίνουν γνωστές για ένα μήνα. Ποια εκδοχή θα επιλέξουν; Η απάντηση θα δοθεί σε δυο μήνες.
26/12 – Οι υπάλληλοι του δικαστηρίου της Μπολώνια, βρίσκονται να περιμένουν έξω από το κτίριο, μπροστά σε ένα γκράφφιτι που γράφει “Marini & Ionta = Τρομοκράτες” και “Λευτεριά σε όλους” υπογεγραμμένο με Α σε κύκλο πάνω στον τοίχο. ’γνωστοι είχαν μπλοκάρει τις πόρτες του δικαστηρίου με σιλικόνη και καρφιά, και χρειάστηκε παρέμβαση της πυροσβεστικής. Η προκαταρκτική διαδικασία της έρευνας Marini αναβάλλεται για τις 16 Γενάρη 1997.
18/12 – Μπολώνια: Το ανώτατο δικαστήριο ακυρώνει τις ποινές του εφετείου για την απαγωγή της Silocchi για την οποία κατηγορούνται οι Gregorian Garagin, Orlando Campo, Francesco Porcu, όλοι εμπλεκόμενοι στη δίωξη Marini. Η δίκη τρίτου βαθμού (στο ανώτατο δικαστήριο) αποφασίζει την επανάληψη της δίκης. Η δίκη θα γίνει στο εφετείο της Bologna.
– Cordoba, Ισπανία – Τέσσερεις σύντροφοι, δύο από τους οποίους είναι οι ιταλοί αναρχικοί Michele Pontolillo και Giovanni Barcia, συλλαμβάνονται μετά από μια ληστεία που καταλήγει σε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία εκτελούνται δυο αστυνομικίνες.
28/12 – Τορίνο: Έκδοση δελτίου της CDA.

Γενάρης 1997

01/01 – Aosta: Εμπρηστικές επιθέσεις ενάντια στο δικαστήριο, υποκαταστήματα τραπεζών και την αλπική λέσχη. Ανάληψη ευθύνης σε ένα γράμμα με υπογραφή Α σε κύκλο, Aosta 2.1.96: Στην Ισπανία όπως και στην Ιταλία: ΛΕυτεριά στους συντρόφους”.
10/01 – Τορίνο: Η CDA βρίσκει δικηγόρους για επικοινωνία με όσους βρίσκονται στην Ισπανία.
16/01 – Ρώμη: Στο τεθωρακισμένο δικαστήριο της φυλακής της Rebibbia αναβάλλεται ξανά η προκαταρκτική έρευνα του δικαστή Marini. Ο Marini ζητά την έκδοση των δυο αναρχικών που συνελήφθησαν στην Ισπανία.
20/01 – Προκαταρκτική εκδίκαση για την έρευνα Marini, αναβλήθηκε για τις 19, 20, 22, 24 Μαρτίου 1997.

Φλεβάρης 1997

12/02 – Μασσαλία, Γαλλία: Ο Salvatore Condrò συλλαμβάνεται με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Κατηγορείται για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αμάξι στη Ρώμη το 1989, και για συμμετοχή στην “ένοπλη οργάνωση O.R.A.I.”.
21/02 – Ρώμη: Κατατίθεται αίτηση στο Tribunale Della Liberta (“Δικαστήριο της ελευθερίας”(!)) για την αποφυλάκιση του Paolo Ruberto και της Appollonia Cortimiglia.
28/02 – Έκδοση δελτίου της Επιτροπής Αναρχικής ’μυνας.

Μάρτης 1997

– Έντυπο στα ισπανικά σχετικά με τους τέσσερεις συλληφθέντες συντρόφους της 18ης Δεκέμβρη 1996 στην Ισπανία.
14/03 – Ο αναρχικός Massimo Passamani, κατηγορείται ως “ταμίας” της “Οργάνωσης” μετά την αποστολή χρηματικών επιταγών στους φυλακισμένους αναρχικούς, προερχόμενων από διάφορες εκδηλώσεις οικονομικής υποστήριξης σε αναρχικές καταλήψεις, και συλλαμβάνεται τελικά στο Παρίσι. Ο Marini ζητά την έκδοσή του αν και δεν το καταφέρνει.
15/03 – Bologna – Διαδηλωτές που μετατρέπουν μια διαδήλωση σε πάρτυ απαλλοτρίωσης καταδικάζονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο τύπος αναπαράγει τα αστυνομικά δελτία περί “παράνομης οργάνωσης”.
15/03 – Foggia, αναρχικοί καταληψίες “ένοχοι” για την αφισσοκόληση αφισσών σχετικών με τον Marini καταδικάζονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
19/03 – Προκαταρκτική ακρόαση για την έρευνα του Marini, αναβάλλεται ξανά για τις 6, 8 και 10 Μάη.

Απρίλης 1997

16/04 – Ενημέρωση για τους δυο ιταλούς αναρχικούς συλληφθέντες στη Γαλλία. Οι γάλλοι δικαστές φαίνεται να μην τους εκδίδουν.
– Στις αρχές του μήνα οκτώ άνθρωποι ξυλοκοπούνται και συλλαμβάνονται στη διάρκεια μιας συναυλίας αλληλεγγύης για τους δικαζόμενους αναρχικούς σε αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο της Φλωρεντίας, μετά από μια νύχτα οδομαχιών. Όλοι αφήνονται ελεύθεροι μετά από δυο μέρες με την προϋπόθεση να εμφανίζονται σε αστυνομικό τμήμα μια φορά την εβδομάδα.
25/04 – Μιλάνο: Έκρηξη βόμβας έξω από το Δημαρχείο, το “Palazzo Marino”, καταστρέφει ένα παράθυρο και την κύρια αίθουσα. Ανάληψη ευθύνης από την Αναρχική Επαναστατική Δράση (Azione Rivoluzionaria Anarchica). Ντελίριο στο δικαστήριο και στον τύπο: γίνεται λόγος για κατηγορίες “μακελειού”.
21/04 – Εμφανίζεται στον τύπο μια θολή φωτογραφεία από κάμερα ασφαλείας έξω από τις εγκαταστάσεις του Radio Popolare (κομμουνιστικού ραδιοσταθμού) του Μιλάνου όπου μια “ταχυδρομικός” παραδίδει ένα γράμμα με την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Προσφέρεται αμοιβή 10.000.000 λιρέτες σε όποιον αναγνωρίσει την εικονιζόμενη γυναίκα.

Μάης 1997

13/05 – Ρώμης: Προκαταρκτική εξέταση, αναβάλλεται ξανά τελικά, για τις 1,2, 15 και 17 Ιούλη προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία και αποδείξεις ο Marini, συμπεριλαμβανομένου υλικού από ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν οι “τρομοκράτες”! Ο δικαστής Marini φαίνεται αναστατωμένος από την διάχυση νέων και ενημέρωσης στο διαδίκτυο.

Ιούνης 1997

12/06 – Εισβολές και διώξεις σε Φλωρεντία και Τορίνο από την εισαγγελέα Alessandro Crini της Φλωρεντίας, με κατηγορίες για “συνομωσία” και “σχεδιασμό διάπραξης εγκλήματος”. Τέσσερεις ακόμα ανακρίνονται για “ανατρεπτική ένωση” στην Pescara.
20/06 – Μιλάνο: Η αναρχική Patrizia Cadeddu συλλαμβάνεται και κατηγορείται ως το άτομο που παρέδωσε την ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Palazzo Marino τον περασμένο μήνα. Η “ταυτοποίησή” της έγινε από μια θολή εικόνα κάμερας ασφαλείας, από δυο ανθρώπους που εργάζονταν στην ίδια επιχείρηση, λίγο μετά που η εταιρία SOS Italia προσέφερε μια αμοιβή 10 εκατομμυρίων λιρετών σε όποιον αναγνωρίσει τη γυναίκα στο βίντεο. Εντωμεταξύ, το Laboratorio Anarchico (αναρχικό εργαστήρι) δέχεται επίθεση καραμπινιέρων, εκκενώνεται και χτίζεται η είσοδός του.
– Την ίδια μέρα, δώδεκα εισβολές και συλλήψεις σημειώνονται σε Τορίνο, Μιλάνο Βενετία, Verona, Bordighera, San Remo και Cagliari.
25/06 – Παρίσι: Δικαστήριο στην Chambre d’Accusation σχετικά με την έκδοση του Massimo Passamani, κατηγορούμενου σχετικά με την δίωξη Marini.

Iούλης 1997

01/07 – Ξανανοίγει η έρευνα Marini.
02/07 – Προκαταρκτική εξέταση της δίκης Marini ξεκινά στη Ρώμη για να συνεχιστεί στις 12 Ιούλη.
10/07 – Τορίνο: Ένα εσωτερικό κείμενο στέλνεται ανώνυμα στο Radio Blackout, ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. Πρόκειται για ένα 14-σέλιδο ντοκουμέντο των ROS, που περιγράφει ειδικές επιχειρήσεις των καραμπινιέρων κατά την τελευταία εικοσαετία με πλεκτάνες εναντίον των αναρχικών σχεδιασμένες από τους καραμπινιέρους και τους δικαστικούς, και υπογραμμίζει την επινόηση ενός “μάρτυρα-κλειδί”, της “μετανοημένης” Modjeh Namstchi. Μετά από αυτό, οι γενικές ερευνητικές μέθοδοι που εφαρμόζουν οι καραμπινιέροι τίθενται σε αμφισβήτηση από τον τύπο, και ακολουθούν αποκαλύψεις παράνομων δραστηριοτήτων που διατάχθηκαν και διεξήχθηκαν από υψηλόβαθμους αστυνομικούς (συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ναρκωτικών και την παραποίηση στοιχείων που προέρχονταν από ρουφιάνους της αστυνομίας). Η αναφορά στους ιταλούς αναρχικούς “για εσωτερική χρήση μόνον” που στέλνεται στο Radio Blackout επιβεβαιώνει ότι παράτυπες διαδικασίες επιστρατεύτηκαν προκειμένου να στηθούν κατηγορητήρια ενάντια στους αναρχικούς.
18/07 – Ρώμη: Αποτέλεσμα της προκαταρκτικής δικαστικής διαδικασίας ενάντια στους αναρχικούς: στήνεται επίσημα το κατηγορητήριο για τρομοκρατία και ανατρεπτική ένωση. Η δίκη ορίζεται για τις 20 Οκτώβρη 1997, στη Ρώμη.
25/07 – Τορίνο: Εισβολή στο Radio Blackout από καραμπινιέρους. Ένταλμα με υπογραφές των δικαστών Marini, Ionta και De Crescenzo. Στόχος της έρευνας είναι η συλλογή πληροφοριών για το “ενημερωτικό σημείωμα και εσωτερική χρήση μόνον” που στάλθηκε ανώνυνα στο Radio Blackout πριν λίγες μέρες. Περισσότερα στο: http://www.ecn.org/zero/cda/press/ros.htm

Αύγουστος 1997

04/08 – Τορίνο: Νέα επίθεση στο Radio Blackout. Εισβολή των ειδικών δυνάμεων με ένταλμα υπογεγραμμένο από τον Marini και τον Ionta, για κατάσχεση του εκτυπωτή, κατηγορώντας έμμεσα το Radio Blackout για πλαστογραφία του εσωτερικού “Ενημερωτικού Σημειώματος” των ROS που έλαβε ανώνυμα μερικές βδομάδες πριν. Της εισβολής ηγήθηκε ο ένας από τους υπογράφοντες το ένταλμα, αυτοπροσώπως.
27/08 – Τορίνο: Δελτίο της Αναρχικής Επιτροπής ’μυνας (CDA) συνοψίζοντας την τρέχουσα κατάσταση των φυλακισμένων αναρχικών στην Ιταλία σχετικά με τη δίωξη Marini και όχι μόνο.

Οκτώβρης 1997

19/10 – Αθήνα, Ελλάδα: Έκρηξη βόμβας έξω από την ιταλική πρεσβεία και φυλλάδια σε αλληλεγγύη με τους ιταλούς αναρχικούς με αφορμή την δίκη τους την επόμενη μέρα.
20/10 – Πρώτη ακρόαση της δικαστικής έρευνας Marini, περιλαμβάνει κυρίως τις εισηγήσεις. Η επόμενη ακρόαση προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, 1 Δεκέμβρη. Το εσωτερικό κείμενο των ROS που αποδεικνύει την ύπαρξη μιας πλεκτάνης ενάντια στους αναρχικούς κηρύσσεται πλαστό και ακυρώνεται.
21/10 – Ενημέρωση για διεθνείς εκδηλώσεις υποστήριξης των ιταλών αναρχικών, μετάφραση στα γερμανικά.
25/10 – Ρώμη: Η Emma Sassosi και ο Alfredo Bonanno αποφυλακίζονται από τη φυλακή της Rebibbia λόγω “κακοδικίας”, καθώς μαζί με τους υπόλοιπους αναρχικούς και κατηγορούνται από τους Marini και Ionta, κρατούνταν παράνομα, και δεν ανακρίθηκαν εντός πέντε ημερών από τον ανώτατο εισαγγελέα D’Angelo.
26/10 – Βόμβα που δεν εξερράγη τελικά βρέθηκε σε βαλίτσα έξω από το κτίριο του υπουργείου δικαιοσύνης (Ministero di Grazia e Giustizia). Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ξανά ο τύπος κάνει λόγο για μια “ένοπλη οργάνωση” επινόησης του Marini.

Νοέμβρης 1997

02/11 – Γράμμα από τους Guido Mantelli και Roberta Nano, δυο καταζητούμενους αναρχικούς που κατηγορούνται για “ανατρεπτική ένωση” από τον Marini.

Δεκέμβρης 1997

01/12 – Ρώμη: Δεύτερη ακρόαση της δίκης στην ειδική τεθωρακισμένη δικαστική αίθουσα στο piazzale Clodio.Ο Antonio Gizzo, ένας από του συλληφθέντες αναρχικούς αποφυλακίζεται με κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω “κακοδικίας”. Εσωτερικό κείμενο των ROS αναπαράγεται και διανέμεται μαζικά.
08/12 – Cordoba, Ισπανία: Προκαταρκτική δίκη των τεσσάρων αναρχικών που συνελήφθησαν στην Ισπανία μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας.
09/12 – Pescara: Σύλληψη ενός αναρχικού και καταδίκη του σε έξι μήνες φυλάκισης για προσβολή αστυνομικού οργάνου.
10/12 – Παρίσι: Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Massimo Passamani, που συνελήφθη στο Παρίσι τον Μάη, με αφορμή την ημέρα στην οποία οι δικαστές θα αποφάσιζαν σχετικά με την έκδοσή του ή όχι στην Ιταλία.
3/12 – Μιλάνο: Δίκη της Patrizia Cadeddu, συλληφθείσας μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μιλάνο, τελικά αναβάλλεται για τις 16 Φλεβάρη.
19/12 – Παρίσι: Κατάληψη στην εθνική υπηρεσία ιταλικού τουρισμού στο Παρίσι, ενάντια στην φυλάκιση του Massimo Passamani, σχετικά με την οργάνωση φάντασμα, επινόησης του Marini.

Γενάρης 1998

09/01 – Ενημέρωση για την δεύτερη δίκη του Silocchi.
13/01 – Ρώμη: Δεύτερη ακρόαση της δίκης. Αίτηση αποφυλάκισης των αναρχικών κρατουμένων. Η απόφαση αναβάλλεται για τις επόμενες μέρες.
18/01 – Τορίνο: Εισβολή των μπάτσων στο Radio Blackout. Κατάσχονται ένας υπολογιστής, ένας εκτυπωτής και δεκάδες cd.
28/01 – ’μστερνταμ: Σύλληψη αναρχικού που κατηγορείται σχετικά με τις έρευνες του Marini.

Φλεβάρης 1998

03/02 – Τορίνο: Η CDA διαλύεται.
04/02 – Παρίσι: Ο Massimo Passamani αποφυλακίζεται μετά από κράτηση μερικών μηνών.
08/02 – Ρώμη: Αναφορά για τη δίκη (στις 26/1 και 2/2) από τη συλλογικότητα Tactical Media Crew.
09/02 – Ρώμη: Συνεχίζεται η Δίκη Marini.
16/02 – Μιλάνο: Δίκη της Patrizia Cadeddu.
16/02 – Ρώμη: Συνεχίζεται η Δίκη Marini.
23/02 – Ρώμη: Συνεχίζεται η Δίκη Marini.

Μάρτης 1998

6-7/03 – Διαδηλώσεις και οδομαχίες στο Τορίνο μετά την εκκένωση τριών καταλήψεων από την αστυνομία και το γκρέμισμα άλλων δύο. Τρεις άνθρωποι φυλακίζονται. Αναφορά του Radio Blackout.
09/03 – Τορίνο: Το El Paso κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματιών μετά το φλάιερ που διένειμε εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους συγκρουσιακούς διαδηλωτές.
14/03 – Τορίνο: Διαδήλωση, κείμενα, φλάιερ.
14/03 – Ενημέρωση για τους αναρχικούς στην Ισπανία που συνδέονται με τις έρευνες της δίκης Marini.
16/03 – Τορίνο: κύμα συλλήψεων και αστυνομικής βίας. Ακόμα δυο άνθρωποι φυλακίζονται.
17/03 – Τορίνο: Αποκλεισμοί δρόμων και διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.
20/03 – Ρώμη: Αναφορά για τη δίκη Marini.
28/03 – Ο Edoardo Massari (Baleno), 34 ετών, βρίσκεται κρεμασμένος στο κελί του στις φυλακές “Le Vallette” του Τορίνο. Κατηγορούταν για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, και κατοχή εκρηκτικών ουσιών, μαζί με τους συντρόφους του Maria Soledad Rosas και Silvano Pelissero, σχετικών με ενέργειες σαμποτάζ εναντίον των τρένων υψηλής ταχύτητας στη περιοχή της Val de Susa στην κατασκευή των οποίων αντιτίθεται το μεγαλύτερο μέρος του τοπικού πληθυσμού.
29/03 – Η Maria Soledad και ο Silvano ξεκινούν απεργία πείνας.

Απρίλης 1998

03/04 – Τορίνο: Συγκρούσεις μεταξύ καταληψιών και δημοσιογράφων στην κηδεία του Edoardo (Baleno) Massari.
04/04 – Τορίνο: εθνικής εμβέλειας διαδήλωση μετά τον θάνατο του Edoardo Massari στη φυλακή.
05/04 – Τορίνο: Αναρχικοί και δημοσιογράφοι: κείμενο από την κατάληψη El Paso.
08/04 – Τορίνο: Κείμενο του El Paso σχετικά με ένα άρθρο γεμάτο ψευδείς δηλώσεις που εμφανίστηκε στην εφημερίδα La Repubblica.
09/04 – Ρώμη: Αναφορά για τη δίκη Marini.
13/04 – Τορίνο: Από το Radio Blackout: γιατί δεν μιλάμε σε επαγγελματίες δημοσιογράφους.
14/04 – Tορίνο: σύντομο κείμενο από το El Paso σχετικά με τον “βάναυσο ξυλοδαρμό” του αναρχικού κινήματος και της ατομικής ελευθερίας από τους δημοσιογράφους.
17/04 – Τορίνο: Ένας αναρχικός συλλαμβάνεται και άλλοι δύο καταζητούνται μετά τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφων στη διάρκεια της κηδείας του Edoardo Massari πριν δυο βδομάδες.
19/04 – Τορίνο: Επίσκεψη του πάπα στο Τορίνο – η αστυνομία απαγορεύει την αντιδιαδήλωση που οργάνωσαν οι καταλήψεις της πόλεις.
22/04 – Turin – Ο Silvano Pelissero μετάγεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Novara, προκειμένου να τον απομακρύνουν από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές του Cuneo και του Τορίνο.
24/04 – Turin: Ο Luca Bertola, αναρχικός που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Daniele Genco, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
26/04 – Ivrea: καταδίκη 13 συλληφθέντων σε διαδήλωση υποστήριξης του Edoardo Massari (Baleno) το 1993.
27/04 – Ο Silvano είναι ένας “φασίστας” όπως κι εμείς: σχόλιο του El Paso σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις του τύπου ενάντια στον Silvano Pelissero.
28/04 – Τορίνο – αυγά με μπογιά ρίχνονται στην ένωση συντακτών τύπου.

Ιούνης 1998

02/06 – Αναφορά για τη δίκη Marini στη Ρώμη.
15/06 – Cordoba, Ισπανία: Επιπρόσθετες ποινές στους τέσσερεις αναρχικούς που συνελήφθησαν στην Ισπανία μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας.

Ιούλης 1998

09/07 – Αναφορά για τη δίκη Marini στη Ρώμη.
11/07 – Η Maria Soledad Rosa βρίσκεται νεκρή, μετά από “αυτοκτονία” ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
12/07 – Τορίνο: Η Soledad βρίσκεται νεκρή. Χωρίς πανηγυρισμούς παρακαλούμε. 14/07 – Τορίνο: 1 + 1 = 2: Οι κρεμασμένοι του Τορίνο. Φλάιερ υπογεγραμμένο από τις συλλογικότητες: Asilo, Prinz, Barocchio, Alcova, La Casa, Punx a Pinerolo, Gabrio, Allblackoutribe.
14/07 – Τορίνο: Τρεις συντάκτες του Radio Blackout προσάγονται για να δικαστούν τον Απρίλη του 1999.
18/07 – Novara: Λευτεριά στον Silvano και σε όλους, ενάντια στο καθεστώς και τις δομές του. Φλάιερ από το El Paso στη διαδήλωση έξω από τις ειδικές φυλακές όπου κρατείται ακόμα ο Silvano.
20/07 – Τορίνο: Αποκλεισμοί δρόμων στη διάρκεια της νύχτας στο Τορίνο: Δεκάδες ανθρώπων με καλυμένα τα πρόσωπά τους κλείνουν κεντρικές λεωφόρους της πόλης με φλεγόμενους κάδους σκουπιδιών.
28/07 – Τορίνο: Η δίκη του Silvano ορίζεται για τις 14 Δεκέμβρη 1998.

Αύγουστος 1998

31/07 – Τορίνο – Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο εγχείρημα SOTTOIPONTI (η κοινότητα που φιλοξενούσε την Sole ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό) από τις καταλήψεις Asilo Occupato, Cascina, El Paso, και Barocchio.

Οκτώβρης 1998

13/10 – Αναφορά για τη δίκη Marini στη Ρώμη.

Γενάρης 2000

21/01 – Ξεκινά η δίκη ενάντια στον Silvano Pelissero.
22/01 – Συνεχίζεται η δίκη Marini στη Ρώμη.
31/01 – Καταδίκη του Silvano.

Φλεβάρης 2000

17/02 – Αναφορά για την ακροαματική διαδικασία της δίκης Marini στη Ρώμη.
21/02 – Τρίτη μέρα της ακροαματικής διαδικασιας.
22/02 – Εκ νέου ακρόαση: ο Marini αγορεύει ξανά και ξανά.
23/02 – Πέμπτη μέρα: Ο Marini συνοψίζει.

Μάης 2000

04/03 – Δίκη Marini: ομιλία του εισαγγελέα.
07/03 – Δίκη Marini: πρώτη μέρα για τους δικηγόρους.
09/03 – Δίκη Marini: Ο δικηγόρος Calia ζητά την αθώωση όλων των πελατών του.
31/03 – Ρώμη: Τελειώνει η δίκη ενάντια στους 68 αναρχικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην “O.R.A.I.”. Η βασική κατηγορία, της συμμετοχής στην οργάνωση φάντασμα καταρρίπτεται.

Φλεβάρης 2002

13/02 – Σύντροφοι από το Radio Blackout καταθέτουν στη δίκη σχετικά με το εσωτερικό κείμενο των ROS το οποίο κατηγορούνται ότι παραχάραξαν.

Φλεβάρης 2003

01/02 – Ποινές δευτέρου βαθμού για τη δίκη Marini: Orlando campo – 10 years (σε πρώτο βαθμό ήταν 5 χρόνια); Angela Maria Lo Vecchio – 15 years (πρώτου βαθμού: 12 χρόνια), Francesco Porcu – ισόβια συν 18 μήνες καθημερινή απομόνωση (σε πρώτο βαθμό το ίδιο), Gregorian Garagin – 30 χρόνια συν 9 χρόνια (σε πρώτο βαθμό ήταν 30 συν 6 χρόνια), Rose Anne Scrocco – 30 χρόνια συν 15 (σε πρώτο βαθμό 30 συν 10), Alfredo Maria Bonanno – 6 χρόνια συν 2,000 ευρώ πρόστιμο (σε πρώτο βαθμό 3 χρόνια κι 6 μήνες). Όλοι οι υπόλοιποι σύντροφοι απαλλάσσονται. Οι Gregorian Garagin και Francesco Porcu βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Απρίλης 2004

20/04 – Το Εφετείο στη Ρώμη μετά από τρία λεπτά επικυρώνει το αποτέλεσμα της έφεσης.
21/04 – Οι Alfredo Bonanno, Maria Lo Vecchio, Orlando Campo, Carlo Tesseri βρίσκονται στη φυλακή.
Ο Carlo Tesseri στη συνέχεια περνά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κάποιες προγενέστερες χρονολογίες στις οποίες ο Marini βάσισε το θεώρημά του:

1989

02/02 – Bergamo: Ληστεία σε ένα κοσμηματοπωλείο. Συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Alfredo Bonanno και Pippo Scarso.

1991

07/05 – Όπλα και εκκρητικά ανακαλύπτονται σε ένα κελλάρι στη Ρώμη, μαζί με αναρχικά έντυπα.
10/05 – Συνέντευξη τύπου όπου ο δικαστής Improta που παρουσιάζει το “θεώρημα” σύμφωνα με το οποίο υπεύθυνοι για την απαγωγή μιας γυναίκας, της M. Silocchi είναι μια συμμορία σάρδων και μερικοί αναρχικοί.
05/11 – Ο αναρχικός Marco Camenisch συλλαμβάνεται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στην Carrara.

1993

Πρώτη δίκη για την απαγωγή της Silocchi: 6 ποινές ισόβιας κάθειρξης (3 σε αναρχικούς) και άλλη μία 22 ετών σε έναν άλλο αναρχικό.

1994

6-7/07 – Επιθέσεις στα καταστήματα Standa του Berlusconi σε διάφορες πόλεις.
20/07 – Trento: Ταυτόχρονες ληστείες σε δυο τράπεζες.

Στις 20 Απρίλη 2004, το τρίτο και τελικό στάδιο της δίκης Marini τελείωσε με την απόδοση των ποινών στους κατηγορούμενους αναρχικούς. Πέραν των ήδη φυλακισμένων, η Angela Maria (Marina) Lo Vecchio, ο Alfredo Bonanno, ο Orlando Campo, και ο Carlo Tesseri συνελήφθησαν ήδη και βρίσκονται σε διάφορες φυλακές σε όλη την Ιταλία.

Η δίκη συνεχίζεται για χρόνια, και είναι μέρος μιας μεθόδευσης του εισαγγελέα Marini. Οι αναρχικοί κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε μια φανταστική ένοπλη αναρχική οργάνωση, όμως σχεδόν όλοι αθωώθηκαν για την κατηγορία της “ανατρεπτικής ένωσης”, ενώ 13 καταδικάστηκαν για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι ποινές είναι οι ακόλουθες:

Η Angela Maria (Marina) Lo Vecchio – 15 χρόνια

Ο Alfredo Bonanno – 6 χρόνια

Ο Orlando Campo – 10 χρόνια

Ο Carlo Tesseri – 3 χρόνια και 9 μήνες

Η Rose Ann Scrocco και ο Gregorian Garagin καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλάκισης ο καθένας.

Ο Francesco Porcu καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες καθημερινής απομόνωσης.

Ευτυχώς, η Rose είναι ακόμα φυγόδικη.

Μπορείτε να τους γράψετε στις παρακάτω διευθύνσεις:

Angela Maria Lo Vecchio, via Bartolo Longo, 92, 00156 – ROME.
Alfredo Maria Bonanno, via Papiniano, 1, 34133 – TRIESTE.
Carlo Tesseri, c.c. La Dozza, via del Gomito, 2, 40100 – BOLOGNA.
Orlando Campo, via Raffaele Majetti, 165, 00156 – ROME.
Gregorian Garagin, via Leopardi 2, 61034 – FOSSOMBRONE.
Francesco Porcu, via Provinciale San Biagio, 81030 – CARINOLA.

Πηγή: http://www.freewebs.com/frameup

7 replies on “Ένα χρονολόγιο της δίωξης Marini στην Ιταλία”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *